Παιδικές πισίνες: πως επιλέγουμε την κατάλληλη – τι προσέχουμε

0
 
Οι φουσκωτές παιδικές πισίνες αποτελούν μια καλή επιλογή για παιχνίδι και χαλαρό πλατσούρισμα για τα παιδιά που ούτως ή άλλως πάντα τα ενθουσιάζει το νερό. Ιδιαίτερα τις ημέρες που η οικογένεια λόγω υποχρεώσεων δεν μπορεί να κατευθυνθεί σε κάποια παραλία και το θερμόμετρο ανεβαίνει, οι πλαστικές πισίνες είναι μία πολύ καλή λύση για παιχνίδι με το νερό και δροσιά.
 
Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα βασικά κριτήρια επιλογής της κατάλληλης παιδικής πισίνας με βάση τις δικές μας ανάγκες: 
 
i.  Ο χώρος που θα την τοποθετήσουμε.
Υπάρχουν παιδικές πισίνες διαφορετικών διαστάσεων οπότε επιλέγουμε αυτή που μπορεί να προσαρμοστεί καλύτερα στο χώρο που διαθέτουμε – ιδιαίτερα π.χ. όταν αυτός είναι το μπαλκόνι.
 
ii. Ο αριθμός των παιδιών που θα …πλατσουρίσουν σε αυτή.
Καλό είναι η πισίνα που θα επιλέξουμε να είναι σε διαστάσεις ικανή  όχι απλά να χωρέσει τα παιδιά μας αλλά και να κινούνται με άνεση καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν θα στέκονται …ακίνητα μέσα σε αυτή αλλά θα παίζουν! 
 
iii. Η ποιότητα του υλικού που είναι κατασκευασμένη.
Γενικά, οι φουσκωτές πλαστικές πισίνες είναι ευαίσθητες και τρυπούν σχετικά εύκολα. Είναι καλό λοιπόν, να επιλέξουμε κάποια η οποία είναι  κατασκευασμένη από  ανθεκτικό υλικό (ιδιαίτερα όσον αφορά το πάτωμά της) ώστε να μην βρισκόμαστε κάθε τόσο στην ανάγκη να την αντικαθιστούμε.
 
 
Οι παιδικές πισίνες λοιπόν, αποτελούν όπως προαναφέραμε πηγή χαράς και διασκέδασης για τα παιδιά – δεν πρέπει να παραβλέψουμε όμως ότι εγκυμονούν και κινδύνους, με σημαντικότερο βέβαια αυτόν του πνιγμού. Ας δούμε λοιπόν κάποιες βασικές οδηγίες για να προφυλάξουμε τα παιδιά μας:
 
i. Τα παιδιά πρέπει να παίζουν στην πισίνα πάντοτε παρουσία κάποιου μεγάλου – ποτέ μόνα τους.
Η επίβλεψη πρέπει να είναι διαρκής και από κοντά. Σε καμμία περίπτωση δεν αφήνουμε τα παιδιά μας μόνα τους στη πισίνα έστω και για λίγα δευτερόλεπτα.  
 
ii. Όταν πρόκειται για νήπια η επίβλεψη θα πρέπει να περιλαμβάνει και σωματική επαφή – να τα κρατάμε δηλαδή.
 
iii. Όταν ολοκληρώνεται το παιχνίδι θα πρέπει να αδειάζουμε το νερό, να ξεφουσκώνουμε την πισίνα και να την αποθηκεύουμε.
Γενικότερα δε, θα πρέπει να διασφαλίζουμε ότι τα παιδιά δε θα μπορούν όταν κάποια στιγμή βρεθούν μόνα τους να γεμίσουν τη πισίνα με νερό και να τη χρησιμοποιήσουν.
 
 
Χ Ρ Η Σ Ι Μ Α  T I P S  :
 
– Απαραίτητο 'εργαλείο' ώστε να φουσκώνουμε γρήγορα την παιδική πισίνα μας είναι οι τρόμπες ρεύματος που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Εάν προσπαθήσουμε να τη φουσκώσουμε με μία απλή τρόμπα θα ταλαιπωρηθούμε αρκετά.
 
– Καλό είναι να τοποθετούμε την παιδική πισίνα σε κάποιο σημείο κοντά στον κήπο μας ή τις γλάστρες του μπαλκονιού. Κι αυτό γιατί όταν θα έρθει η ώρα να την αδειάσουμε από το νερό θα μπορέσουμε να το αξιοποιήσουμε ποτίζοντας με αυτό τα φυτά μας.
 
 
Κοινοποίηση