Κρεβάτια που «μεγαλώνουν» μαζί με τα παιδιά μας

0

Αντιμετώπισα  το πρόβλημα αυτό όταν ο γιος μου έχοντας πια μεγαλώσει αρκετά έπρεπε να φύγει από την κούνια του και να μεταφερθεί σε κανονικό κρεβατάκι στο δικό του δωμάτιο. Ποιο ήταν όμως το πρόβλημα; Ότι το δωμάτιο ήταν μικρό και διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να χωράει, προς το παρόν τουλάχιστον, μόνο ένα μικρό σε μήκος κρεβάτι. 

Η λύση που φαινόταν προφανής ήταν ν' αγοράσω ένα κρεβατάκι στις διαστάσεις που θα χωρούσαν τη δεδομένη χρονική στιγμή στο χώρο κι αργότερα, όταν ο πιτσιρικάς θα μεγάλωνε, να το αντικαταστήσω με κάποιο μεγαλύτερο, κάνοντας παράλληλα και τις ανάλογες ανακατατάξεις στο δωμάτιο. Διπλά έξοδα δηλαδή και μάλιστα σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν ως γνωστόν ταχύτατα! Ώσπου ψάχνοντας στο internet το μάτι μου έπεσε σε μία λύση που ομολογώ αγνοούσα τελείως έως τότε:

Επεκτεινόμενα κρεβάτια που μπορούν να μεγαλώσουν σε μήκος, ακολουθώντας την ανάπτυξη του παιδιού μας.

Με απλά λόγια: κρεβάτια που το μήκος τους ρυθμίζεται ανάλογα με τις ανάγκες μας. Έτσι ένα τέτοιο κρεβάτι μπορεί π.χ. να στηθεί αρχικά με μήκος 1,40 μέτρα και να επεκταθεί προοδευτικά έως και τα 2 μέτρα καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες του παιδιού μας που μεγαλώνει, χωρίς να είμαστε υποχρεωμένοι εξαρχής να έχουμε διαθέσιμο τον αντίστοιχο χώρο. Εγώ, αυτό το ονομάζω ορισμό της πρακτικότητας και της ευελιξίας! Και μάλιστα συνοδεύονται κι από αντίστοιχα στρώματα για επεκτεινόμενα κρεβάτια.

Εγώ αγόρασα το δικό μου από το ΙΚΕΑ, όπου βρήκα μεγάλη ποικιλία επιλογών ωστόσο υπάρχουν πολλά διαθέσιμα τέτοια κρεβάτια στην αγορά. Με μια έρευνα στο internet θα εντοπίσουμε εύκολα αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες αλλά και το γούστο μας.

 

……..Ο πρακτικός τύπος……..

 

Κοινοποίηση