10 + 1 καλοκαιρινές δραστηριότητες για τα παιδιά

0

Καλοκαίρι και παιδιά – Τα σχολεία έκλεισαν, το παιχνίδι αρχίζει!

Η καλύτερη περίοδος όλων των παιδιών είναι αναμφισβήτητα οι καλοκαιρινές διακοπές! Οι ώρες που μένουν στο σπίτι είναι πολλές και κάπως πρέπει να περάσουν!

10 συν 1 δραστηριότητες λοιπόν για μέσα αλλά και για έξω από το σπίτι!

1. Μαζέψτε μαζί με το παιδί το γραφείο του από τα σχολικά βιβλία και τετράδια και βάλτε πάνω χαρτιά και υλικά ζωγραφικής για να γίνει η γωνιά της δημιουργικής απασχόλησης! Αν μπορείτε αγοράστε και καινούργια υλικά και πλαστελίνη για πολλές πολλές δημιουργίες!

2. Μαζέψτε παλιά περιοδικά, κόψτε εικόνες και φτιάξτε σε χαρτί του μέτρου μια καλοκαιρινή ζωγραφιά  με την τεχνική του κολλάζ! Αφήστε το παιδί να την βάλει στο δωμάτιο του για την διάρκεια του καλοκαιριού.

3. Ανάλογα την ηλικία πάρτε ένα παζλ με πολλά κομμάτια, βάλτε τα πάνω σε ένα τραπέζι ή στο γραφείο και κάθε μέρα λίγο λίγο να το φτιάχνει . είτε μόνο του ή και μαζί σας! Στο τέλος κολλήστε το σε χαρτόνι και κάντε το κάδρο!

4. Βγείτε βόλτα στο πάρκο και μαζέψτε κλαδάκια, φύλλα, κουκουνάρια, ήδη κομμένα  λουλούδια κοκ.  Αφήστε να  έρθει σε επαφή με την φύση. Να τα πιάσει, να τα επεξεργαστεί. Και αν θέλετε πάρτε τα το σπίτι φτιάξτε ένα τοπίο σε κάδρο ή ένα κολλάζ.

5. Βάλτε το παιδί να ζωγραφίσει εικόνες και να γράψει δυο προτάσεις από την μέρα του ή την βδομάδα του και σιγά σιγά ενώστε τις βιβλιοδέστε τις και στο τέλος θα έχει φτιάξει το δικό του παραμύθι ή κόμικς !

6. Περάστε ώρα με το παιδί στην κουζίνα! Δώστε του να πλύνει τα λαχανικά ή να ανακατέψει τα υλικά στο μπόλ ! Ευκαιρία να μαγειρέψετε μαζί!

7. Φτιάξτε μαζί σπιτικό παγωτό ή γρανίτα  και βάλτε τα σε ατομικές φόρμες έτσι ώστε να έχετε μια απογευματινή λιχουδιά!

8. Αν έχετε μεγάλο μπαλκόνι ή κήπο, ας βάλουν τα μαγιό τους και ας παίξουν με το λάστιχο! μπορούν  να πετούν σε στόχο και νερόμπομπες!

9. Ασχοληθείτε με την κηπουρική! Φυτέψτε στο μπαλκόνι απλά φυτά τύπου βασιλικό, δυόσμο, ρίγανη-εκτός αν έχετε ήδη γλάστρες και αφήστε το παιδί να τις ποτίζει και να τα περιποιέται! Αν έχετε κήπο δώστε του την ευκαιρία να σκαλίσει το χώμα , να φυτέψετε λουλούδια κοκ  .

10. Επισκεφτείτε ένα μουσείο! Στην Αθήνα ειδικά έχουμε πάρα πολλά μουσεία που θα ενδιαφέρουν τα παιδιά πχ. το  παιδικό μουσείο, το πολεμικό μουσείο, το Βυζαντινό μουσείο , την παλαιά Βουλή, τα παλιά λουτρά κ.ο.κ.

11. Τέλος τα επιτραπέζια παιχνίδια και τα λογοτεχνικά βιβλία είναι must  κάθε καλοκαίρι! καθώς και η τηλεόραση και τα βιντεοπαιχνίδια αλλά πάντα με μέτρο!!!

Καλό καλοκαίρι!

Μελίνα Μ.

Κοινοποίηση