Διακοπές του Πάσχα: Tips για να περάσουμε καλά

0

Οι διακοπές του Πάσχα είναι μία από τις καλύτερες περιόδους που έχει μία Οικογένεια μέσα στη χρονιά για να περάσει κάποιες ημέρες παρέα, μακριά από τις σκοτούρες και τα τρεξίματα της καθημερινότητας που περιορίζουν το χρόνο αλλά και την ενέργεια μικρών και μεγάλων. Γι' αυτό και πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να την απολαύσουμε!

Πρακτικά Tips για να τα …καταφέρουμε λοιπόν:

1. Ξεχνάμε τα της δουλειάς!

ΟΚ, το άγχος για τα θέματα του γραφείου δε μας εγκαταλείπει ούτε στις καλοκαιρινές διακοπές (που είναι και μεγαλύτερες) όμως κάτι πρέπει να κάνουμε!  Όσο περισσότερο λοιπόν πετύχουμε ν' αφήσουμε στην άκρη της εργασιακές έγνοιες, τόσο καλύτερα θα περάσουμε.

Πως γίνεται αυτό; Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν αλλά το να φροντίσουμε να γεμίσουμε το χρόνο μας με πράγματα που μας ευχαριστούν πραγματικά είναι μία πολύ καλή αρχή.

2. Τα παιδιά και το έτερον ήμισυ σε Top Προτεραιότητα.

Προφανώς κι αυτό ισχύει και για το υπόλοιπο διάστημα της χρονιάς όμως περίοδοι όπως αυτή των Πασχαλινών Διακοπών είναι η ιδανική ευκαιρία για να μην ασχοληθούμε με …τίποτε άλλο ή …σχεδόν τίποτε άλλο!  Περνάμε λοιπόν όσο πιο πολύ χρόνο μπορούμε με την οικογένειά μας  για ν' αναπληρώσουμε εν μέρει και τις απώλειες της πιεστικής καθημερινότητας. 

3. Ξεφεύγουμε από τα τετριμμένα.

Προφανώς δεν έχουν όλοι εξοχικό ή σπίτι στο χωριό, ή …φίλους μ' εξοχικό – αυτό όμως δε σημαίνει ότι …μένουμε σπίτι!  Κάθε άλλο. Παίρνουμε τη οικογένεια και κάνουμε μικρές ή μεγάλες αποδράσεις. Ιδιαίτερα δε, προσπαθούμε να έρθουμε όσο περισσότερο γίνεται σε επαφή με τη φύση – κυρίως τα παιδιά. Άνοιξη είναι και η φύση βρίσκεται στα φόρτε της!

4. Δε χάνουμε την ευκαιρία να δούμε συγγενείς και φίλους.

Το Πάσχα είναι μία κατεξοχήν οικογενειακή γιορτή. Και καλώς είναι. Δεν χάνουμε την ευκαιρία λοιπόν να ξαναβρεθούμε με αγαπημένα πρόσωπα, με συγγενείς και φίλους που η καθημερινότητα της υπόλοιπη περιόδου κάνει την επικοινωνία μαζί τους δυσκολότερη. Το να μοιραστούμε ζεστές οικογενειακές στιγμές είναι ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε τη συγκεκριμένη περίοδο.

5. Ρυθμίζουμε τα του διαβάσματος των παιδιών στις διακοπές.

Δικαιολογημένα θα ρωτήσει κάποιος: το διάβασμα για το σχολείο τώρα που κολλάει;  Κι όμως, ένας κακός προγραμματισμός των υποχρεώσεων των παιδιών μπορεί να μας χαλάσει τις διακοπές. Άλλωστε δεν είναι μόνο οι σχολικές υποχρεώσεις αλλά και τα Γαλλικά, τ' Αγγλικά κι όλα τα άλλα που τρέχουν παράλληλα.

Έτσι, προγραμματίζουμε με τέτοιο τρόπο τον επιμερισμό του αναγκαίου διαβάσματος στις διακοπές ώστε αυτό και να γίνει σωστά αλλά και να μην επιβαρύνει – ειδικά τις ημέρες που έχουμε κι εμείς άδεια και θέλουμε να τις περάσουμε απερίσπαστοι με τα παιδιά μας.

6. Προσέχουμε το φαγητό την ημέρα του Πάσχα.

Και τέλος η …πιο Πρακτική Συμβουλή. Επειδή, συνήθως, έχει προηγηθεί νηστεία, το οικογενειακό Πασχαλινό τραπέζι όπου το κρέας κυριαρχεί θα μας πέσει μάλλον βαρύ. Καλό λοιπόν είναι να είμαστε προσεκτικοί – ιδιαίτερα όσον αφορά την …ποσότητα! Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα πρέπει ν' απολαύσουμε τα Πασχαλινά εδέσματα αλλά να κρατήσουμε το μέτρο κάνοντας τη μετάβαση από τη νηστεία με προσοχή.

 

Κοινοποίηση