Επίδομα € 1.000 σε φοιτητές: δικαιούχοι & προϋποθέσεις

0

Από φέτος η αίτηση για το στεγαστικό επίδομα των € 1.000 θα πρέπει να κατατίθεται από τους φοιτητές στις γραμματείες των σχολών τους κι όχι στις Εφορίες όπως παλιότερα. Το επίδομα αυτό, που αποτελεί όντως μία σημαντική βοήθεια, δίνεται με τις ακόλουθες βασικές προϋποθέσεις όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα "Έθνος":

 

Οι φοιτητές να νοικιάζουν σπίτι σε πόλη διαφορετική της κύριας κατοικίας τους, όπου οι γονείς τους ή οι ίδιοι δεν έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία άλλης κατοικίας. Το επίδομα δεν δίδεται σε όσους διαμένουν σε εστίες.

Το οικογενειακό εισόδημα του φοιτητή (του προηγούμενου έτους) να μην ξεπερνά τις € 30.000 ευρώ. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι οι προπτυχιακοί φοιτητές, είτε  Έλληνες, είτε υπήκοοι άλλων χωρών της ΕΕ, για τόσα έτη όσα είναι τα έτη των σπουδών του τμήματος στο οποίο φοιτούν. Η διάρκεια αυτών βεβαιώνεται στο πιστοποιητικό καλής επίδοσης που χορηγείται στον φοιτητή.

Δεν δικαιούνται το επίδομα όσοι φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου, ανεξαρτήτως του τρόπου εισαγωγής τους.

Εάν, κατόπιν ελέγχου, αποδειχθεί ότι το επίδομα εισπράχθηκε από μη δικαιούχο, τότε αυτό καταλογίζεται στο τριπλάσιο και επιδιώκεται η επιστροφή του στο Δημόσιο.

 

 

Κοινοποίηση