Παιχνίδια για την παραλία: για μικρά & …μεγάλα παιδιά!

0
 
 Η παραλία είναι αναμφισβήτητα το καλοκαιρινό βασίλειο του παιδιού. Ή όχι μόνο; Μήπως και εμείς οι …λίγο μεγαλύτεροι με τη συμμετοχή μας στα παιχνίδια των παιδιών μας ξαναγυρίζουμε έστω και για λίγο στην παιδική μας ηλικία; Όπως και να έχει, η παραλία, η άμμος, είναι πηγή χαράς και κεφιού για όλους – μα κυρίως για τα μικρότερα μέλη της οικογένειας!
 

Ας δούμε λοιπόν παιχνίδια και ιδέες για τις χαλαρότερες στιγμές του καλοκαιριού: 

 

κουβαδάκια-φτυαράκια για την άμμο
 
Κουβαδάκια, φτυαράκια, τσουγγράνες, ποτιστήρια:
 
Κλασικά κι αγαπημένα. Με αυτά το παιδί μπορεί να κάνει περίπου ότι θέλει.
Από το να φτιάξει ένα κάστρο μέχρι να σκάψει ένα λαγούμι στην άμμο που θα μεταφέρει το νερό από τη θάλασσα. Φαντασία να υπάρχει!
Τα …αξεσουάρ αυτά συνήθως πωλούνται σε σετ και είναι πολύ οικονομικά.
 
 
Έτοιμες φόρμες για την άμμο.
 
Έτοιμες πλαστικές φόρμες με τις οποίες το παιδί μπορεί να φτιάξει εύκολα και γρήγορα εξαιρετικά σχέδια. Το μειονέκτημά τους είναι ότι περιορίζουν τη φαντασία, καθώς είναι μάλλον μια κάπως ''προκάτ'' διαδικασία όπου το παιδί απλώς τα γεμίζει με άμμο ώστε να προκύψει το προδιαγεγραμμένο σχήμα. Από την άλλη όμως μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά, δίνοντας κάποιες όμορφες πινελιές στα υπόλοιπα δημιουργήματα μικρών και μεγάλων.
 
παιδικό φορτηγό-παραλία
 
Αυτοκινητάκια και άλλα …τροχοφόρα.
 
Πλαστικά τζιπάκια 4×4, φορτηγά, καροτσάκια ακόμη κι εσκαφείς και μπουλντόζες κι ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε.
Μπορούμε να πάρουμε μία πρώτη ιδέα εδώ.
 
Νεροπίστολα:
 
Το καλό με τις μονομαχίες στο …Ελ Πάσο της παραλίας είναι ότι δεν φοβάσαι να βραχείς. Μικροί και μεγάλοι παίρνουμε το …όπλο στο χέρι και πυροβολάμε αβέρτα! Προσοχή μόνο στους …διπλανούς λουόμενους. 
 
παιδότοπος άμμου
 
 
 
 
Παιδότοπος άμμου.
 
Κι όμως υπάρχει! Είναι κατασκευασμένος από ανθεκτικό πλαστικό και χωράει συνήθως 2 παιδιά. Τον γεμίζουμε με άμμο και τα παιδιά μπορούν να παίξουν απερίσπαστα μέσα με τα φτυαράκια, τα κουβαδάκια κι όλα τα σχετικά αξεσουάρ τους.
Για να πάρουμε μία λίγο πιο άμεση εικόνα, τι ακριβώς είναι ο παιδότοπος άμμου μπορούμε να δούμε σχετικά, εδώ κι εδώ.
 
 
 
 
 
"Χειροποίητα" σχέδια στην άμμο.
 
Εδώ το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία – χρησιμοποιούμε απλά υλικά που βρίσκουμε στην αμμουδιά: πετρούλες, βοτσαλάκια, μικρά κλαδιά από θαλασσόδεντρα κ.ο.κ.
Έτσι μπορούμε π.χ. να φτιάξουμε μαζί με τα παιδιά μας υπέροχα σχέδια πάνω στην άμμο βάζοντας τέχνη και φαντασία. Δείτε μερικά πολύ όμορφα εδώ.
 
 
Και για το τέλος ρακέτες και μπάλες:
 
Ρακέτες σημαίνουν παραλία και παραλία σημαίνει ρακέτες! Υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη και τύπους ανάλογα με την ηλικία των παικτών. Το ίδιο ισχύει και για τις μπάλες – ανάλογα με τη χρήση και την ηλικία επιλέγουμε την κατάλληλη. Επίσης όσον αφορά την μπάλλα, θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας και τις ιδιατερότητες της κάθε παραλίας. Έτσι π.χ. σε παραλία που την "πιάνει" εύκολα ο αέρας καλό είναι να έχουμε μαζί μας μία λίγο πιο βαριά μπάλλα αλλιώς το αγαπημένο beach volley με τα παιδιά μας θα δυσκολέψει πολύ.
Μεγάλη ποικιλία από ρακέτες και μπάλες για την παραλία μπορούμε να βρούμε εδώ κι εδώ.
 
 
Κοινοποίηση