4+1 επιτραπέζια παιχνίδια για όλη την οικογένεια – ιδανικά για τις διακοπές

0
Οι οικογενειακές διακοπές είναι το διάστημα που γονείς και παιδιά περνάνε τον περισσότερο χρόνο παρέα – σε χαλαρή διάθεση. Και τι καλύτερο από ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Κέφι, διασκέδαση και σε πολλές περιπτώσεις και χρήσιμη επιμόρφωση, μαζί!
Διαλέξαμε λοιπόν 5 κλασικά κι αγαπημένα επιτραπέζια παιχνίδια για όλη την οικογένεια, με βασικό χαρακτηριστικό τους το ότι διατίθενται και σε version ταξιδίου, σε mini διαστάσεων εκδοχή δηλαδή, που μπορούμε να την μεταφέρουμε μαζί μας παντού – στο αυτοκίνητο, στην εξοχή, στην παραλία:
 
 
M O N O P O L Y :
 
All time classic. Ένα παιχνίδι που αγάπησαν γενιές και γενιές – κυριολεκτικά για όλη την οικογένεια.
Η Monopoly βοηθάει μικρούς και μεγάλους να ενισχύσουν το επιχειρηματικό τους πνεύμα, αυξάνοντας την "εικονική" ιδιοκτησία τους με έξυπνες και σωστές κινήσεις. Ένα παιχνίδι που θέλει σκέψη, τύχη, σωστές επιλογές – ένα παιχνίδι με πολλές ανατροπές.
Διατίθεται και σε mini / travel εκδοχή – ιδανική για διακοπές – μπορείτε να δείτε σχετικά εδώ κι εδώ
*Ηλικίες: 8+
  Παίκτες: 2-4
 
 
S C R A B B L E :
 
Ίσως το πιο γνωστό επιτραπέζιο λέξεων στον κόσμο  το οποίο κυκλοφορεί σε περισσότερες από 120 χώρες και παίζεται σε 30 διαφορετικές γλώσσες.
Διατίθεται κι αυτό σε travel version, σε μία πρακτική κασετίνα που κλείνει και έτσι μπορούμε όταν θέλουμε να σταματάμε το παιχνίδι και να το συνεχίζουμε μετά, αφού τα γράμματα κουμπώνουν πάνω στην επιφάνεια και μένουν στην θέση τους ακόμα κι αν το μετακινήσουμε.
Μπορούμε να δούμε σχετικά, εδώ κι εδώ.
*Ηλικίες: 10+
  Παίκτες: 2-4
 
 
T R I V I A L  P U R S U I T  F A M I L Y :
 
Πρόκειται φυσικά για το πασίγνωστο παιχνίδι ερωτήσεων, σε μέγεθος "τσέπης" όμως – για να δοκιμάζουμε τις γνώσεις μας όπου κι εάν βρισκόμαστε το καλοκαίρι, περνώντας την ώρα μας ευχάριστα αλλά και εποικοδομητικά. 
Μπορούμε να το βρούμε εδώ.
*Ηλικίες: 8+
  Παίκτες: 2+
 
 
Μ Α Ν Τ Ε Ψ Ε  Π Ο Ι Ο Σ :
 
Το ιδιαίτερα δημοφιλές στα παιδιά αυτό παιχνίδι με τα κρυμμένα πρόσωπα, είναι επίσης διαθέσιμο σε πρακτική συσκευασία ταξιδιού για να μπορούν να το παίζουν οπουδήποτε κι εάν  βρεθούν το καλοκαίρι. 
Μπορούμε να το βρούμε εδώ κι εδώ.
*Ηλικίες: 6+
  Παίκτες: 2

 

 

 

 

 

S C O R E  4

 

 

 

 
Το κλασικό κι αγαπημένο παιχνίδι σύνδεσης μαρκών Score 4 – ένα απλό και διασκεδαστικό επιτραπέζιο με το οποίο όλοι έχουμε περάσει καλά κάποια στιγμή.
Και αυτό μπορούμε να το αποκτήσουμε και σε version ταξιδιού για να μεταφέρεται εύκολα και να προασαρμόζεται σε συνθήκες ταξιδιού.
Μπορούμε να το βρούμε εδώ κι εδώ.
*Ηλικίες: 6+
  Παίκτες: 2
 
 
 
Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς ένα επιτραπέζιο παιχνίδι σε έκδοση για ταξίδι, που εκ των πραγμάτων σημαίνει ότι είναι πολύ πιο περιορισμένο σε διαστάσεις, συνήθως δεν μπορεί να προσφέρει την απόλαυση που προσφέρει το κανονικό – σκεφτείτε τη Monopoly απλωμένη στο χαλί του σπιτιού και την οικογένεια ξαπλωμένη πέριξ. Όμως δεν παύει ν' αποτελεί μια πολύ καλή λύση για τις διακοπές όπου μπορεί συνήθως να λείπει ο χώρος αλλά περισσεύει κάτι άλλο πολύ πιο σημαντικό: η καλή διάθεση.
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Κοινοποίηση