Υγιεινό πρωινό: 5 βασικά tips

0

Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας λένε οι ειδικοί. Και προφανώς δεν έχουν άδικο. Έχει όμως ένα…σημαντικό ανταγωνιστή: την έλλειψη χρόνου γι' αυτό, καθώς το πρωί όλα γίνονται σε … ταχύτητα φωτός. Τα παιδιά πρέπει να πάνε έγκαιρα στο σχολείο, οι μεγάλοι στο γραφείο και παράλληλα να προγραμματιστούν προς διεκπεραίωση όλες οι δουλειές της ημέρας.

 

Ακολουθούν λοιπόν 5 βασικά tips που θα βοηθήσουν ώστε να φέρουμε και πάλι το Υγιεινό πρωινό γεύμα στο προσκήνιο – είναι σημαντικό για την υγεία μας:

i. Προγραμματισμός:

Προγραμματίζουμε σωστά την πρωινή μας διατροφή. Είναι προτιμότερο να ξυπνήσουμε λίγο νωρίτερα και να επιλέξουμε ένα σωστό 'σπιτικό' πρωινό παρά στη βιασύνη της έγκαιρης μετάβασης στη δουλειά να κάνουμε μια ''junk' επιλογή απ' έξω. Να θυμόμαστε ότι η πρωινή βιασύνη υπονομεύει τη σωστή διατροφή.

ii. Η παράλειψη του πρωινού γεύματος βοηθάει στη δίαιτα: ΜΥΘΟΣ.

Πολλοί θεωρούν ότι το μην τρώνε πρωινό ή να τρώνε ανεπαρκές πρωινό βοηθάει στη μείωση των περιττών κιλών. Οι έρευνες αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων οι άνθρωποι καταλήγουν να τρώνε μεγαλύτερες ποσότητες κατά τη διάρκεια της ημέρας και μάλιστα τροφών που είναι εξαιρετικά παχυντικές.

iii. 'Ενημερωμένο' ψυγείο:

Πρέπει να φροντίζουμε να έχουμε στο σπίτι μας τροφές ιδανικές για ένα γρήγορο και υγιεινό πρωινό, όπως: δημητριακά, ψωμί ολικής άλεσης, γαλοπούλα, βραστά αβγά, φρούτα. Έτσι αποφεύγουμε να καταφεύγουμε σε 'εξωτερικές' ανθυγιεινές λύσεις.

iv. Φυτικές ίνες:

Ενσωματώνουμε τις φυτικές ίνες στην πρωινή μας διατροφή.

Έχουν διπλή ευεργετική λειτουργία: μας κρατούν 'χορτάτους' (ώστε να αποφεύγουμε τα διάφορα…σνακς) ενώ λειτουργούν θετικά τόσο σε θέματα χοληστερίνης όσο και σε καρδιαγγειακά ζητήματα.

v. Καφές:

Eτοιμάζουμε τον καφέ μας μόνοι μας στο σπίτι και τον πίνουμε είτε εκεί είτε στο γραφείο (δείτε σχετικά: http://praktikesidees.gr/v2/douleia/pothri-thermos-kafe/ ). Πέραν της οικονομίας του πράγματος αποφεύγουμε τις…αναξέλεγκτες κουταλιές ζάχαρης που προστίθενται από τα διάφορα cafe.

 

Κοινοποίηση