Ζελέ φράουλα με γιαούρτι

0

Τα γευστικά πράγματα δεν είναι απαραιτήτως και περίπλοκα στην παρασκευή τους. Πολλές φορές ούτε καν χρονοβόρα. Όπως αυτή η συνταγή για δροσερό ζελέ φράουλα με γιαούρτι που συνδυάζει μάλιστα τις λίγες θερμίδες με τα  αρκετά θρεπτικά συστατικά και βέβαια την απολαυστική – δροσιστική γεύση.

 

Τα Υλικά που θα χρειαστούμε:

– ένα κουτί ζελέ φράουλα,

– ένα ποτήρι νερό,

– ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού,

– 300 γραμ. φράουλες και κεράσια,

– 400 γραμ. γιαούρτι,

– δύο κουταλιές της σούπας αμύγδαλο τριμμένο,

 

Η εκτέλεση της Συνταγής:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε 1 ποτήρι βραστό νερό και ανακατεύουμε το ζελέ, έπειτα προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και το αφήνουμε στο ψυγείο περίπου 2 ώρες. Μόλις αρχίσει να πήζει το βγάζουμε από το ψυγείο και ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Εν συνεχεία προσθέτουμε τα φρούτα τα οποία έχουμε κόψει και το τριμμένο αμύγδαλο και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για αρκετές ώρες.

 

Του Βαγγέλη Ζουμπανέα,  διαιτολόγου – διατροφολόγου.

Πηγή:  Diatrofi.gr

 

Κοινοποίηση