Η συνταγή για Νηστίσιμη Τούρτα Black Forest

0

Νηστεία δε σημαίνει και στέρηση των γλυκών.  Ας δούμε λοιπόν μία συνταγή για να ετοιμάσουμε μία πολύ γευστική Νηστίσιμη Τούρτα Black Forest:

Υλικά:

α) Για το παντεσπάνι:

  • 2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για κέικ/φαρίνα
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα αμυγδάλου ή σόγιας
  • ½ φλυτζάνι του τσαγιού ηλιέλαιο
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • Ένα ταψάκι διαμέτρου 24 εκ.

Β) Για την κρέμα και την σαντιγύ:

  • 2 φακελάκια garni
  • 4 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα αμυγδάλου ή σόγιας
  • 2 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  •  ½ σοκολάτα κουβερτούρα

Γ) Για το σιρόπι και τη γέμιση:

  • 1 κονσέρβα βύσσινο
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 φλyζάνι καφέ κονιάκ ή ρούμι

Δ) Για τη διακόσμηση:

  • ½ σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη σε φλούδες
  • Κερασάκι μαρασκίνο

Η εκτέλεση της συνταγής:

Α) Για το παντεσπάνι:

Ανακατεύουμε  το γάλα, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και το κακάο. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί, βάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45′ περίπου στους 170 βαθμούς C. Για να δούμε εάν ψήθηκε βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέικ και αυτό πρέπει να βγει μετά, όταν θα το τραβήξουμε έξω, καθαρό. Όταν κρυώσει καλά ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε φύλλα (δεν χρειάζεται να αγχωθούμε να κοπούν ολόισια).

Β) Για την κρέμα:

Σε μια μικρή κατσαρολίτσα βάζουμε τα 2 φλυτζάνια γάλα, το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί το άνθος. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πιάσει πάτο η κρέμα, μέχρι να πήξει. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά, βάζουμε μέσα την κουβερτούρα και μετά από λίγο ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε καλά με διαφανή μεμβράνη, αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Χτυπάμε τα δύο φακελάκια garni με τα άλλα 2 φλυτζάνια γάλα μέχρι να γίνει σαντιγύ και κρατάμε τη μισή για τη διακόσμηση. Ανακατεύουμε την άλλη μισή σαντιγύ με την κρέμα του άνθους αραβοσίτου και θα τη χρησιμοποιήσουμε μέσα στην τούρτα.

Γ) Για το σιρόπι:

Βράζουμε το βύσσινο με τη ζάχαρη για 5′ και για 1′ ακόμη με το κονιάκ.

νηστίσιμη τούρτα black forest

Η συναρμολόγηση της νηστίσιμης τούρτας black forest:

Σ’ ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. στρώνουμε διαδοχικά 1 φύλλο παντεσπάνι,  το βρέχουμε καλά με το σιρόπι, σκορπίζουμε από πάνω τα μισά βύσσινα και απλώνουμε το ½ της κρέμας. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά το ίδιο και στο πάνω-πάνω φύλλο, αφού το βρέξουμε και αυτό πολύ καλά, απλώνουμε την σαντιγύ και στολίζουμε με φλούδες σοκολάτας και μαρασκίνο.

Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 5 ώρες και όταν ξεφορμάρουμε καλύπτουμε με σαντιγύ και τα πλαϊνά της τούρτας.

Καλή απόλαυση!

Άννα Φιλιζιώτου

  Δείτε εδώ μία πανεύκολη συνταγή για Νηστίσιμα Τρουφάκια

Κοινοποίηση