Πως να φτιάξουμε μόνοι μας Παγωτό – χωρίς παγωτομηχανή

0

To παγωτό είναι αδιαφιλονίκητα η απόλυτη καλοκαιρινή απόλαυση. Η συνταγή που ακολουθεί λοιπόν μας δίνει τη δυνατότητα να το ετοιμάσουμε μόνοι μας, στο σπίτι μας, με τα δικά μας υλικά και μάλιστα χωρίς να χρειαστούμε παγωτομηχανή. Η διαδικασία όπως θα δούμε δεν είναι καθόλου δύσκολη – απλά θέλει το χρόνο της. Το αποτέλεσμα όμως θα μας αποζημιώσει.

 Σπιτικό παγωτό λοιπόν, κυριολεκτικά, από τα χεράκια μας!

Υλικά

 – 500 ml φρέσκο γάλα πλήρες

– 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρη χτυπημένη σε σαντιγύ

– 1 ζαχαρούχο γάλα

– 1 βανίλια

– 1 πρέζα αλάτι

Η εκτέλεση της συνταγής

Ανακατεύουμε με το μίξερ σ' ένα ανοξείδωτο σκεύος το φρέσκο γάλα με το ζαχαρούχο, τη βανίλια και το αλάτι και τα βάζουμε στην κατάψυξη. Κάθε 2 ώρες περίπου επαναλαμβάνουμε μέχρι το μίγμα ν' αρχίσει να στερεοποιείται. Τότε προσθέτουμε και τη σαντιγύ και ξαναχτυπάμε βάζοντάς το στην κατάψυξη και επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία του χτυπήματος κάθε περίπου ένα δίωρο έως ότου το τελικό μίγμα (με την προσθήκη της σαντιγύ δηλαδή) να στερεοποιηθεί και το παγωτό μας είναι έτοιμο! Φυσικά μπορούμε να προσθέσουμε και το συνοδευτικό που πιθανόν να θελήσουμε – σιρόπι, τριμμένο καρύδι κ.ο.κ.

Εάν θέλουμε τώρα να ετοιμάσουμε παγωτό με γεύση σοκολάτας απλά προσθέτουμε στο αρχικό μίγμα 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο.

 

Καλή απόλαυση!

Άννα Φιλιζιώτου

 

Κοινοποίηση