Χαλβάς σιμιγδαλένιος: γεύση & παράδοση

0

Ο Σιμιγδαλένιος Χαλβάς είναι ένα εξαιρετικό παραδοσιακό γλυκό που μπορούμε να το απολαύσουμε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας – έχει όμως καθιερωθεί ως το ιδανικό συνοδευτικό του μεσημεριανού ή του βραδινού γεύματος.

 

 

Η συνταγή αναλυτικά:

 

Υλικά:

– 250 γρ. σιμιγδάλι χονδρό,

– 1 κουτί γάλα εβαπορέ,

– 200 γρ. ζάχαρη,

– 1 βανίλια,

– Νερό,

– 150 γρ. βούτυρο.

 

Εκτέλεση της συνταγής:

Καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι στο βούτυρο. Αναμειγνύουμε το γάλα με ισόποσο νερό και το βράζουμε με τη ζάχαρη, ώσπου να φουσκώσει. Μετά το ρίχνουμε στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πήξει. Λίγο πριν το κατεβάσουμε, ρίχνουμε την βανίλια.

 

→ Extra Tips:

– Η προσθήκη κανέλας δίνει extra άρωμα και γεύση.

– Για να δώσουμε στο γλυκό μας το σχήμα που θέλουμε επιλέγουμε την κατάλληλη φόρμα.

– Μπορούμε να τον στολίσουμε με τριμμένο καρύδι ή σταφίδες.

 

Καλή Επιτυχία!

Θ. Π.

 

Κοινοποίηση