Ραβανί με παγωτό

0

Το ραβανί είναι ένα κλασικό σιροπιαστό γλυκό που μπορούμε να το απολαύσουμε εξίσου όλες τις εποχές του χρόνου – ακόμη και το καλοκαίρι καθώς συνοδεύεται θαυμάσια με παγωτό. Τα υλικά που θα χρειαστούμε για να το ετοιμάσουμε και η εκτέλεση της συνταγής:

 

Υλικά:

– 6 αυγά

– 1 ποτήρι σπορέλαιο

– 1 ποτήρι ζάχαρη

– 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό

– 1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει

– 1 βανίλια

– 1 φακελάκι μπέικιν

– 1 κουταλάκι μαστίχα Χίου

– ξύσμα λεμονιού

Για το σιρόπι:

– 3 ποτήρια ζαχάρη

– 4 ποτήρια νερού

– 1 βανίλια

– χυμό μισού λεμονιού

 

Η εκτέλεση της συνταγής:

Σε μία μικρή λεκάνη χτυπάμε τους κρόκους και τ' ασπράδια και μετά ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τ' ανακατεύουμε. Τελευταίο ρίχνουμε το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατατέψει το μπέικιν. Τη μαστίχα τη χτυπάμε με λίγη ζάχαρη για να μην κολλήσει.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα σ' ένα λαδωμένο ταψί ν. 32 και το ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς για περίπου 20 με 30 λεπτά.

Αφού το βγάλουμε από το φούρνο κι αφού κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια και ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό.

Και βέβαια τους καλοκαιρινούς μήνες μποορύμε να το σερβίρουμε με παγωτό το οποίο μπορούμε να βάλουμε πάνω στο κάθε κομμάτι με το ραβανί ή δίπλα του (εάν θέλουμε να βάλουμε μεγαλύτερη ποσότητα παγωτού). Ιδανικές γεύσεις παγωτού για να συνοδεύσουν το συγκεκριμένο γλυκό είναι η βανίλια και το καïμάκι.

Καλή απόλαυση!

 

* Photo source: alimoslive.gr

 

 

Κοινοποίηση