Τούρτα Γενεθλίων: tips για έναν πετυχημένο στολισμό χωρίς να ξοδευτούμε!

0

Πριν από λίγα χρόνια, τον καιρό δηλαδή των …παχιών αγελάδων, κάθε μπόμπιρας απαιτούσε στα γενέθλιά του τούρτα με τον σπάιντερμαν ή το θρύλο αποτυπωμένο πάνω στη σαντιγί. Όχι ότι τα κορίτσια πήγαιναν πίσω. Οι πριγκίπισσες του Ντίσνεϊ έδιναν και έπαιρναν – και οι τέσσερις παρακαλώ. Τώρα όμως που τα πράγματα δυσκόλεψαν, όλοι μας ως γονείς ξανασκεφτόμαστε τα 15 ευρώ το κιλό.

Ας δούμε λοιπόν μία εναλλακτική συνταγή για παρασκευή και διακόσμηση τούρτας που και την τσέπη δε …στενοχωρεί αλλά και το παιδί μας αφήνει ικανοποιημένο:

Β ή μ α  1 :

Καταρχήν η τούρτα δεν είναι τίποτε άλλο παρά το γνωστό γλύκισμα: στρώση μπισκότα πτι μπερ – στρώση κρέμα αραβοσίτου βανίλια /κακάο εναλλάξ. Κάθε νοικοκυρά που σέβεται τον εαυτό της αυτό το γλυκό το’χει φτιάξει, με πάνω από 10 παραλλαγές!

Η …προσποίηση όμως θα γίνει αλλού. ΡΩΤΑΜΕ το παιδί μας ποιόν θέλει να έχει η τούρτα του επάνω. Από την απάντηση του θα εξαρτηθεί το επόμενο βήμα μας. Αν το παιδί μας είναι ποδοσφαιρόφιλο η τούρτα οφείλει για τελευταία στρώση να έχει κρέμα κακάο και τριμμένο μπισκότο για να έχουμε την …προσομοίωση αλάνας των 70s – βία 80s. Αν στο παιδί μας αρέσουν οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας, η άσπρη σαντιγί θα αποδώσει μια χαρά τον καιρό των παγετώνων και την εξαφάνιση των δεινοσαύρων.

Β ή μ α  2 :

Κάνουμε μια …διακριτική επίσκεψη στα παιχνίδια του παιδιού μας κι εκεί θα ανακαλύψουμε, πιστέψτε με, πάρα πολλά μικροαντικείμενα για να στολίσουμε την επιφάνεια της τούρτας. Δίνω μερικά παραδείγματα: Δεινοσαυράκια, στρουμφάκια , τέρματα από το ποδοσφαιράκι, τους επτά νάνους, γοβάκια, πιόνια σκακιού για τα πιο intellectual παιδιά, φλιτζανάκια κλ.π. – ό,τι πιστεύουμε ότι ταιριάζει με αυτό που έχει ζητήσει το παιδί.

Β ή μ α  3  (και σημαντικότερο):

Τα παραπάνω θα στολίζουν την τούρτα τόσο, όσο να μην κουράζει το μάτι μας και θα πλαισιώνουν το κεντρικό θέμα που θα’ναι το εξής: 

Εκτυπώνουμε από το internet (η τεχνολογία στην υπηρεσία της μαμάς!) μια ωραία έγχρωμη εικόνα από αυτό που θέλει το παιδί μας. Π.χ. την ομάδα του να παίρνει το πρωτάθλημα. Την πλαστικοποιούμε και την τοποθετούμε να φιγουράρει στο κέντρο και να τραβάει όλα τα βλέμματα πάνω της.

Με μια ωραία παρτίδα σκάκι εκτυπωμένη, ένα βασιλιά, έναν πύργο και τον τρελό τον αξιωματικό μέχρι και ματ κάνεις πάνω στην τούρτα.

Με ένα κουφέτο (όχι …ροζ) οι δεινόσαυροι έκαναν αυγό πριν εξαφανιστούν!

Δύο στρουμφάκια κάνουν ολόκληρο στρουμφοχωριό!

Βάλτε φαντασία, σερφάρετε στο internet και παίξτε με τα παιχνίδια των παιδιών σας-  μαζί με τα παιδιά σας.

 

Υ.Γ. 1:. Για όσους αγχώνονται με θέματα μικροβίων: Πλένουμε καλά ή και βράζουμε τα παιχνίδια – στολίδια.

Υ.Γ. 2: Για τους αφηρημένους: Δεν ξεχνάμε να βάλουμε και κεράκια στην τούρτα!

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΑΣ!

 

Σοφία Μαρίνη

 

Κοινοποίηση