Νηστίσιμα αφράτα κουλουράκια πορτοκαλιού

0

Η Συνταγή για νηστίσιμα αφράτα κουλουράκια πορτοκαλιού που ακολουθεί μας λύνει τα χέρια την περίοδο της νηστείας καθώς τα κουλουράκια αυτά εκτός του ότι είναι πραγματικά πολύ νόστιμα είναι και ιδανικά για να τα πάρουμε μαζί μας στο σχολείο ή το γραφείο.

 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε

– Ένα ποτήρι ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

– 1  ¼  ποτήρι ζάχαρη

– 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

– Λίγο κονιάκ ή λικέρ (προαιρετικά)

– Φλούδα τριμμένη από ένα πορτοκάλι ολόκληρο

– 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

– 1 κουταλάκι σόδα

– 1-2 βανίλιες

– 1 κιλό αλεύρι περίπου

 

Η εκτέλεση της συνταγής:

Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη 5 λεπτά με το σύρμα.

Ρίχνουμε ένα ένα τα υλικά εκτός από το αλεύρι.

Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε με το χέρι. Ρίχνουμε επιπλέον αλεύρι αν χρειαστεί έως ότου γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Το σκεπάζουμε με μια μεβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί ένα μισάωρο ή ακόμη και μία ώρα.

Στην συνέχεια τα πλάθουμε ότι μέγεθος και σχήμα θέλουμε, απλά να έχουμε υπόψιν ότι στο ψήσιμο φουσκώνουν αρκετά οπότε καλό είναι μην τα βάλουμε κοντά κοντά μέσα στο ταψί!

Τ' απλώνουμε σε μια λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 15-20 λεπτά έως ότου να ροδίσουν.

 

EXTRA TIPS:

– Αν θέλουμε μια γρήγορη παραλλαγή στην συνταγή προσθέτουμε και μια κουταλιά κανέλλα!

– Όσο πλάθουμε μπορούμε δίπλα μας να έχουμε λίγο λάδι σε ένα μπολάκι και να βρέχουμε τα ακροδάκτυλά μας να δούμε ότι κολλάει λίγο η ζύμη!

– Στο τέλος μπορούμε φυσικά να στολίσουμε τα κουλουράκια μας και με λίγη άχνη ζάχαρη – έτσι για τη γλύκα!

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Μ. Μ.

 

Κοινοποίηση