Συνταγή για μελόπιτα

0

Το μέλι έχει πάντα μία ιδιαίτερη θέση στη τράπεζι μας τόσο για το όσα σημαντικά μας προσφέρει διατροφικά όσο και για το γεγονός ότι ο τόπος μας παράγει άφθονο και μάλιστα σε πολλές διαφορετικές ποικιλίες – θυμαρίσιο, πευκόμελο, ελάτης, καστανιάς και πολλές άλλες. Το μέλι όμως έχει και τα 'παράγωγά' του. Και ένα από αυτά είναι και η υπέροχη μελόπιτα. Η συνταγή για να την ετοιμάσουμε λοιπόν, πανεύκολα και γρήγορα:

 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

– 1 φύλλο σφολιάτας

– 1 ποτήρι του νερού μέλι

– 250γρ καρύδια ψιλοκομμένα

– 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα

– Ένα ταψάκι Νο 24

 

Η εκτέλεση της συνταγής:

1. Στο στρογγυλό ταψάκι στρώνουμε τη σφολιάτα ώστε να καλυφθούν και τα πλαϊνά του ταψιού.

2. Τρυπάμε με το πιρούνι σε διάφορα σημεία και το ψήνουμε για μισή ώρα στους 180° C

3. Βγάζουμε το ταψί και ρίχνουμε το μέλι, τα καρύδια και την κανέλλα από πάνω και το κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια.

Και είμαστε έτοιμοι! Τόσο εύκολα.

Καλή όρεξη.

Μελίνα. Μ.

 

Κοινοποίηση