Λεμονοκέικ με Γιαούρτι

0

To κέικ λεμονιού με γιαούρτι είναι ένα εξαιρετικό έδεσμα καθώς συνδυάζει το διακριτικό άρωμα του λεμονιού με τη δροσιά του γιαουρτιού.

Τα Υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (και τρία δεν είναι κακό…)
  • 2 κούπες τσαγιού ζάχαρη (άσπρη ή μαύρη ανάλογα τα γούστα- εγώ βάζω άσπρη)
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουταλάκι της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι (αν θέλετε και παραπάνω – απλά θα είναι πιο έντονη η γεύση του λεμονιού)
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κουταλιές σούπας βιτάμ
  • ½ κούπα τσαγιού ελαιόλαδο ή σπορέλαιο (για να είναι το γλυκό μας πιο ελαφρύ)
  • Άχνη για το πασπάλισμα ή αν θέλετε γλάσσο λεμονιού (200 γρ. ζάχαρη άχνη και χυμό από δύο λεμόνια – τ' ανακατεύετε και έτοιμο το γλάσσο)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπόλ  βάζουμε το μαλακό βούτυρο, την ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε με μίξερ μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο. Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το λάδι και ξαναχτυπάμε λίγο. Τέλος ρίχνουμε το γιαούρτι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε όλα μαζί!

Το μίγμα το βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα -ότι σχήμα μας αρέσει- ή ταψάκι!

Ψήνουμε στους 160ο για 45-55 λεπτά περίπου – ανάλογα τον φούρνο! Μπήγουμε το μαχαιράκι και αν βγει στεγνό είναι έτοιμο αλλιώς ψήστε λίγο ακόμα…

⇒ Tip :  καθόλη τη διάρκεια ψησίματος μην ανοιγοκλείνετε τον φούρνο γιατί φεύγει η θερμότητα και "κάθεται" το κέικ. Μετά τα 45 λεπτά ανοίξτε!

Αφήστε να κρυώσει και πασπαλίστε με άχνη ή το γλάσσο!

Απολαύστε το σκέτο ή με παγωτό!!!!

Όσο μείνει βάλτε το στο ψυγείο! Τρώγεται και παγωμένο και είναι τέλειο!

 

Καλή επιτυχία!

Μελίνα Μ.

 

Κοινοποίηση