Συνταγή για καρυδόπιτα

0

H καρυδόπιτα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό το Ελληνικού τραπεζιού, ενώ οι παραλλαγές που μπορεί να βρει κανείς στη συνταγή της είναι πάρα πολλές. Ας δούμε λοιπόν εδώ μία απλή, "κλασική" συνταγή για το χαρακτηριστικό αυτό γλυκό της Ελληνικής κουζίνας:   

 

Τα υλικά μας:

– 13 αυγά

– 15 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

– 15 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό

– 15 κουταλιές της σούπας καρύδι τριμμένο

– 1 κουταλιά της σούπας κανέλα

– 1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο τριμμένο

– 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ

 

Για το σιροπάκι μας:

– 2 ποτήρια ζάχαρη

– 3 ποτήρια νερό

– Λίγες φλούδες λεμόνι

 

Εκτέλεση:

1. Σε μια λεκάνη χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

2. Προσθέτουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, χτυπώντας συνέχεια ,προσθέτουμε το σιμιγδάλι , τα καρύδια, την κανέλλα , το γαρύφαλλο και το μπέικιν πάουντερ.

3. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας , ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ( 180οC- 200oC) για 40 λεπτά μέχρι να αποκτήσει μια σκούρα καφέ κρούστα.

4. Όταν ψηθεί το βγάζουμε και το αφήνουνε να κρυώσει.

5. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 12-15 λεπτά και το περιχύνουμε αργά με  μια κουτάλα στο γλυκό μας

6. Το σερβίρουμε όταν κρυώσει σε μικρά τετράγωνα κομματάκια.

 

Καλή απόλαυση!

Μ.Μ.

 

Κοινοποίηση