Εύκολη Συνταγή για γαλατόπιτα

0

Τη γαλατόπιτα μπορούμε να την απολαύσουμε τόσο το πρωί συνοδευόμενη από ένα ποτήρι γάλα, όσο κι οποιαδήποτε άλλη ώρα μέσα στην ημέρα νιώσουμε αυτή τη τόση γνώριμη ανάγκη για κάτι γλυκό! Η συνταγή που ακολουθεί είναι εύκολη και γρήγορη ώστε να μπορούμε να ετοιμάσουμε άμεσα αυτό το τόσο νόστιμο και ίσως λίγο …αδικημένο γλυκό. 

Υλικά που θα χρειαστούμε:

– 1 λίτρο γάλα

– 1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι

– 2 βανίλιες

– 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη

– 5 αυγά

– 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος

 

Εκτέλεση:

1. Χτυπάμε όλα τα αυγά μαζί σε μια λεκάνη και τ' αφήνουμε στην άκρη.

2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες, τη ζάχαρη και το βούτυρο και με μια ξύλινη κουτάλα το ανακατεύουμε συνέχεια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.

3, Στη συνέχεια κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει για να προσθέσουμε τα χτυπημένα αυγά  ανακατεύοντας συνέχεια.

4. Αδειάζουμε τον χυλό σ'  ένα ταψάκι.

5. Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά έτσι ώστε να πάρει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα!

6. Σερβίρουμε όταν κρυώσει και συνοδεύουμε με ένα ποτήρι γάλα. Και βέβαια γι' ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση μπορούμε να την πασπαλίσουμε από πάνω με άχνη ζάχαρη ή και κανέλα!

 

Καλή απόλαυση!

Μ. Μ.

 

Κοινοποίηση