Φάβα με κόκκινη κολοκύθα: το υλικό που κάνει τη διαφορά

0

Είναι απίθανο το πως η προσθήκη ενός μόνο υλικού μπορεί να δώσει άλλη γεύση στο φαγητό που ετοιμάζουμε. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με την προσθήκη της κόκκινης κολοκύθας στη φάβα και την καθόλα ευπρόσδεκτη ‘γλύκα’ που της προσφέρει.

Η Συνταγή λοιπόν για 4 μερίδες φάβας:

Υλικά:

  • 250 γρ. φάβα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 – 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού κολοκύθα ψιλοκομμένη
  • ½ – 1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού χυμός λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Η εκτέλεση της συνταγής:

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τη φάβα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την κόκκινη κολοκύθα, προσθέτοντας περίπου 600ml βραστό νερό για 40΄. Μ’ ένα κουτάλι ανακατεύουμε για να λιώσει το κρεμμύδι και το σκόρδο και να γίνει η φάβα ένας πηχτός χυλός. Στη συνέχεια προσθέτουμε ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι και ανακατεύουμε (να θυμόμαστε ότι ο σοφός λαός λέει “η φάβα θέλει λάδι”). Εάν κρυώσει η φάβα μας και πήξει περισσότερο, την αραιώνουμε με βραστό νερό. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και πιπέρι.

Η φάβα μας συνοδεύεται τέλεια από ντοματοσαλάτα, μαρουλοσαλάτα, χόρτα, πατάτες τηγανητές. Και βέβαια την απολαμβάνουμε ακόμη περισσότερο μ’ ένα ποτηράκι καλό τσίπουρο ή ουζάκι.

Καλή απόλαυση!

Άννα Φιλιζιώτου

  Η συνταγή για υπέροχους γίγαντες φούρνου!

Κοινοποίηση