3 κόκκινα κρασιά για το Πασχαλινό τραπέζι

0
 
Το πασχαλινό τραπέζι στη χώρα μας ''κρεατοκρατείται'' (αμφιβάλλουμε εάν είναι δόκιμος ο όρος – αλλά καταλαβαίνετε τι εννοούμε!). Και το κρέας, ως γνωστόν, συνοδεύεται κυρίως με κόκκινο κρασί. Το κρέας δε που θα υπάρχει πάνω στο οικογενειακό τραπέζι την Κυριακή του Πάσχα πηγαίνει ΜΟΝΟ με κόκκινο κρασί!
 
Διαλέξαμε λοιπόν τρία επώνυμα κόκκινα κρασιά που αποτελούν -το καθένα- μία εξαιρετική επιλογή για να συνοδεύσουν το γιορτινό μας γεύμα:
 
 
Κατώγι Αβέρωφ Κόκκινο
1. ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ
Το "κλασικό" οικογενειακό κρασί από την πολύ γνωστή Ηπειρώτικη Οινοποιία που συνοδεύει μαγειρευτά κρέατα, όπως μοσχάρι κοκκινιστό, γιουβέτσι, μακαρονάδες με κόκκινες σάλτσες, κρέατα στη σχάρα, αρνί στη σούβλα, κοκορέτσι και λουκάνικα.
Ένα καταξιωμένο κόκκινο κρασί που συνδυάζει την πολύ καλή γεύση με την προσιτή τιμή.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΡΑΓΚΑ - ΕΡΥΘΡΟΣ
2. ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ ''ΠΑΡΑΓΚΑ''
Ένα πολύ γευστικό κόκκινο κρασί από ποικιλίες Ξινόμαυρου, Syrah, Merlot και Αγιωργήτικο, βραβευμένο στα Decanter World Wine Awards το 2007 και το 2009.
Ένα κόκκινο κρασί με πλούσια γεύση και επίσης λογική τιμή.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΜΥΡΑΜΠΕΛΟΣ - ΕΡΥΘΡΟΣ
3. ΜΥΡΑΜΠΕΛΟΣ
Ένα ακόμη πολυβραβευμένο κόκκινο κρασί από την Κρήτη – από τις ποικιλίες Κοτσιφάλι και Μαντηλαριά.
Με χαρακτηριστικό το λαμπερό ρουμπινί χρώμα, πρόκειται για ένα εξαιρετικό κρασί που θα συνοδεύσει ιδανικά αλλαντικά, κρέας αρνίσιο ψητό σχάρας, κρέας μοσχάρισιο ψητό σχάρας, κρέας χοιρινό ψητό σχάρας, λουκάνικα.
Κοστίζει περί τα € 10 η φιάλη.

 

 
 
 
 
 
 
INFO:
Μπορούμε να τα αγοράσουμε on line από εδώ κι εδώ.
 
 
 
Κοινοποίηση