Σέφλερα: αντέχει στη ζέστη & είναι κατάλληλη τόσο για μέσα όσο & για έξω από το σπίτι

0

Η Σέφλερα με καταγωγή από τη μακρινή Μαλαισία είναι ένα από τα τόσο χρήσιμα εκείνα φυτά – πασπαρτού που αναπτύσσονται μια χαρά τόσο μέσα όσο κι έξω από το σπίτι και μπορούν να λύσουν λύσεις σε ιδιαίτερες καταστάσεις όπως τα παρτέρια στις εισόδους των πολυκατοικιών.

Τα βασικά που πρέπει να ξέρουμε για τη Σέφλερα και τη φροντίδα της:

  • Δεν αγαπά το δυνατό ηλιακό φως. Προτιμάει τα μέρη εκείνα που φωτίζονται μεν αλλά έμμεσα από τις ηλιακές ακτίνες.
  • Αντέχει στη δυνατή ζέστη και χρειάζεται αραιό και μετρημένο πότισμα που προϋποθέτει ότι οι ρίζες της έχουν στεγνώσει καλά από την προηγούμενη φορά που ρίξαμε νερό αλλιώς παραμονεύει ο κίνδυνος να σαπίσουν.
  • Είναι καλό να την ενισχύουμε περιοδικά με λίπασμα και δύο – τρεις φορές μέσα στη χρονιά με σίδηρο ο οποίος βοηθάει στο ν’ αποφύγουμε το κιτρίνισμα των φύλλων της.
  • Εάν την έχουμε μέσα στο σπίτι ή το γραφείο φροντίζουμε να βρίσκεται σε σημείο μακριά από το καλοριφέρ, το air condition και γενικότερα τις πηγές θερμότητας.
  • Τέλος μια έξυπνη ιδέα είναι να καθαρίζουμε κατά καιρούς τα φύλλα της μ’ ένα νωπό πανάκι – ιδιαίτερα όταν έχουμε τοποθετήσει τη Σέφλερα σε κάποιο εσωτερικό χώρο. Κι αυτό γιατί με τον τρόπο αυτό τα φύλλα της και διατηρούν τη γυαλάδα τους αλλά και μπορούν ν’ αναπνεύσουν καλύτερα.

Και βέβαια, εάν περιποιούμαστε τακτικά και σωστά τη Σέφλερά μας αυτή θα μας αποζημιώσει και με το παραπάνω καθώς αναπτύσσεται γρήγορα ενώ παραμένει ακμαία για πολύ καιρό!

  Βιγόνια (Μπιγκόνια): βολεύεται μια χαρά στο σαλόνι αλλά & στο μπαλκόνι! 

Κοινοποίηση