Πυξάρι: «ζωγραφίζοντας» στον κήπο μας!

0

Ψάχνεις για ένα φυτό που να μπορείς να το διαμορφώσεις σχεδόν σε όποιο σχέδιο θέλεις δίνοντας έναν άλλο τόνο στον κήπο σου; Αναζητάς ένα θάμνο που να είναι καταπράσινος, να μη χρειάζεται «τρελλή» καθημερινή φροντίδα ενώ παράλληλα να τα πηγαίνει μία χαρά και σε ημισκιερά σημεία; Η λύση λέγεται πυξάρι και αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές στην αρχιτεκτονική των κήπων καθώς με αυτό μπορεί κανείς να φτιάξει πανεύκολα φυσικούς φράκτες, να δημιουργήσει παρτέρια ή απλά να έχει ένα θαυμάσιο καλλωπιστικό θάμνο στον οποίο με το σωστό κλάδεμα θα δώσει το σχήμα που επιθυμεί και ταιριάζει στο χώρο του.

πυξάρι σε γλάστρα

Το πυξάρι λοιπόν:

– Είναι καταπράσινο με μικρά και γυαλιστερά φύλλα και βέβαια παραμένει έτσι όλο το χρόνο καθώς είναι αειθαλές.

– Ευδοκιμεί το ίδιο καλά και στο έδαφος αλλά και στη γλάστρα.

– Δεν έχει ιδιαίτερες ευαισθησίες σε ασθένειες.

– Το κλάδεμα διαμόρφωσης βρίσκει σε αυτό τον καλύτερο ‘πελάτη’ καθώς με τις κατάλληλες κινήσεις του δίνουμε σχεδόν όποιο σχήμα θέλουμε.

– Μπορεί να φθάσει τα 2 με 3 μέτρα σε ύψος (ας έχουμε κατά νου πάντως ότι μεγαλώνει με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς).

– Το φυτεύουμε σε απόσταση 25 – 30 εκατοστά το ένα από το άλλο κι έχουμε γρήγορα ένα θαυμάσιο, πυκνό και καταπράσινο φράκτη.

– Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη περιποίηση. Με ένα πότισμα 2-3 φορές την εβδομάδα τους καλοκαιρινούς μήνες και λίγη προσοχή να μην λιμνιάζουν νερά στις ρίζες του (χώμα με καλή αποστράγγιση δηλαδή) θα είναι μία χαρά!

Εάν ψάχνεις λοιπόν ένα θάμνο που θα δώσει μία ιδιαίτερη πινελιά στον κήπο σου χωρίς να έχει πολλές απαιτήσεις όντας παράλληλα ιδιαίτερα ανθεκτικός, το πυξάρι είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις πιο ασφαλείς επιλογές που έχεις.

……..Ο Πρακτικός Τύπος……..

Κοινοποίηση