Πετούνια: το λαμπερό λουλούδι του καλοκαιριού

0

Την πετούνια δεν υπάρχει περίπτωση να τη δεις κάπου και να μην σου τραβήξει την προσοχή. Καταρχήν, το να τη δεις είναι πολύ εύκολο αφού το καλοκαίρι είναι μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές για να στολίσει παρτέρια δρόμων, πάρκα και γενικότερα κοινόχρηστους χώρους. Το να σου τραβήξει την προσοχή δε, είναι ακόμη ευκολότερο γιατί, απλά, είναι πανέμορφη.

Η πετούνια είναι ένα κλασικό κι αγαπημένο καλοκαιρινό λουλούδι ιδανική τόσο για τα παρτέρια του κήπου μας όσο και τις γλάστρες μας όπου με το στρογγυλεμένο σχήμα που παίρνει σαν φυτό δημιουργεί μια πολύ όμορφη εικόνα. Ιδιαίτερα εάν την φυτέψουμε μέσα σε μία κρεμαστή γλάστρα το συνολικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά χάρμα ιδέσθαι.

πετούνια λουλούδι

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό που χρειάζεται για να ευδοκιμήσει είναι χώμα με καλή αποστράγγιση και θέσεις που τις βλέπει καλά ο ήλιος – ότι και τα περισσότερα λουλούδια δηλαδή. Και βέβαια όσον αφορά τη φροντίδα της θέλει συχνό πότισμα που ειδικά τις πολύ ζεστές ημέρες πρέπει να είναι καθημερινό – προσέχοντας ωστόσο να μην βρέχουμε τα φύλλα της. Όσον αφορά το κλάδεμα τώρα, αυτό περιλαμβάνει κυρίως ένα καλό κορφολόγημα όπου και αφαιρούμε τα ξερά λουλούδια όπως και τα κλαδάκια που ‘ξεφεύγουν’.

Και βέβαια η πετούνια υπάρχει σε μονόχρωμες και πολύχρωμες ‘εκδόσεις’ με τις δεύτερες  να κλέβουν τις εντυπώσεις με τους μαγευτικούς χρωματικούς συνδυασμούς τους.

Καλοκαίρι και πετούνια πάνε μαζί λοιπόν σε κήπους και βεράντες!

Κοινοποίηση