Ντάλια: δίνει χρώμα σε γλάστρες, παρτέρια & ανθοδέσμες

0

Η ντάλια είναι ένα πραγματικά λαμπερό λουλούδι με έντονα χρώματα που τραβάει αμέσως το μάτι σε κήπους και μπαλκόνια από την άνοιξη έως και το φθινόπωρο που είναι η περίοδος της ανθοφορίας της. Γι’ αυτό και αποτελεί μία έξυπνη επιλογή όταν θέλουμε ν’ αναβαθμίσουμε την εικόνα της βεράντας και του κήπου μας προσθέτοντας ‘χρώματα’ αφού η ντάλια δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. 

Τα βασικά που πρέπει να ξέρουμε για την φροντίδα της:

– Είναι ένα λουλούδι που αγαπάει τον ήλιο γι’ αυτό κι επιλέγουμε πάντα να τη βάζουμε σε ηλιόλουστα σημεία.

– Αποφεύγουμε να την εκθέσουμε στο δυνατό αέρα και το κρύο.

– Την ποτίζουμε τακτικά (κάθε μία – δύο ημέρες το καλοκαίρι) ώστε να διατηρείται σε καλή κατάσταση και να μας προσφέρει τα υπέροχα λουλούδια της.

–  Προσέχουμε ώστε το χώμα γύρω από τις ρίζες της ντάλιας να έχει καλή αποστράγγιση ώστε να μην ‘κρατάει’ το νερό.

– Για  ενίσχυση της ρίχνουμε συστηματικά το ειδικό λίπασμα για ανθοφόρα φυτά που μπορούμε να βρούμε στα καταστήματα με είδη κήπου. Για την συχνότητα της λίπανσης διαβάζουμε προσεκτικά τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του προϊόντος που θα αγοράσουμε.

– Αφαιρούμε τακτικά τα ξερά κλαδάκια και λουλούδια ενισχύοντας έτσι την υγεία κι ανθοφορία του φυτού μας.

Τέλος, πρέπει να πούμε ότι η ντάλια λόγω του εντυπωσιακού σχήματος και του λαμπερού χρώματός της είναι ένα από τα ιδανικότερα λουλούδια για να στολίσει τα βάζα μας. Γι’ αυτό άλλωστε κι αποτελεί βασικό στοιχείο στις περισσότερες ανθοδέσμες.

Κοινοποίηση