Η μανόλια με τα εντυπωσιακά λευκά λουλούδια

0

Τη λες και μικρό δέντρο καθώς η μανόλια (ή μανώλια ή μαγνόλια) είναι ένα φυτό που συνήθως το αγοράζουμε σε ύψος γύρω στο ένα μέτρο και φυσικά παίρνει κι άλλο μπόι, αργά και σταθερά.

Πρόκειται λοιπόν είναι ένα ψηλό, αειθαλές φυτό που ανθίζει την άνοιξη κάνοντας λευκά λουλούδια που κλέβουν τις εντυπώσεις από το εντυπωσιακά μεγάλο μέγεθός τους και το άρωμα που αναδύουν ενώ υπέροχα είναι και τα επίσης μεγάλα και έντονα πράσινα γυαλιστερά φύλλα της.

Όσον αφορά τη φροντίδα που χρειάζεται, η μανόλια απαιτεί τακτικό πότισμα τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και να τη φυτεύουμε σε σημεία που τα βλέπει αρκετά ο ήλιος διαφορετικά δεν θα έχει την ανάπτυξη και ανθοφορία που θέλουμε. Παρότι δε, θεωρείται ένα φυτό που αναπτύσσεται και σε ημισκιερά σημεία είναι σίγουρο ότι η ηλιοφάνεια θα της δώσει πολύ μεγαλύτερη ώθηση. Όσον αφορά το χώμα στο οποίο θα τη φυτέψουμε, αν και δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο φυτό, καλό θα είναι προσέξουμε ώστε αυτό να έχει καλή αποστράγγιση.

* Extra Tips:

– Τη μανόλια (μανώλια) τη φυτεύουμε σε σημεία του κήπου μας όπου της δίνεται ο χώρος για ν’ αναπτυχθεί καθώς, όπως προείπαμε, πρόκειται ουσιαστικά για ένα δέντρο το οποίο μπορεί να φθάσει σε σημαντικό ύψος. Συνεπώς, ‘στριμωγμένες’ θέσεις κάτω από κάποιο σκέπαστρο δεν ενδείκνυνται για το συγκεκριμένο φυτό.

– Υπάρχει και η φυλλοβόλα μανώλια η οποία κάνει ροζ αρωματικά λουλούδια και μπορούμε να τη φυτέψουμε θαυμάσια και σε παρτέρια, γκαζόν ή ακόμη και βραχόκηπους. Το σημαντικό μειονέκτημά της φυσικά είναι ότι το χειμώνα θα πρέπει ν’ αντικρύζουμε τα γυμνά κλαδιά της αντί για τα μεγάλα καταπράσινα φύλλα της αειθαλούς η οποία ακόμη κι όταν δεν είναι ανθισμένη παραμένει ένα πανέμορφο φυτό. Συνεπώς, εάν μας ενδιαφέρει η εικόνα του φυτού που θ’ αντικρύζουμε χειμώνα – καλοκαίρι η αειθαλής είναι η καλύτερη επιλογή.

Κοινοποίηση