Κουφέα: ένα ‘κουφέτο’ για τον κήπο μας

0

Κάνοντας μία μικρή παραλλαγή στο όνομα της θα λέγαμε πως η κουφέα είναι ένα πραγματικό κουφέτο για τον κήπο μας. Γιατί αυτό το μικρό καταπράσινο θαμνάκι με το διακριτικά λουλουδάκια μπορεί να στολίσει θαυμάσια παρτέρια και βραχόκηπους ενώ ταιριάζει εξαιρετικά και σε μικρές γλάστρες στο μπαλκόνι ή τη βεράντα μας.

Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζουμε για την κουφέα είναι:

– Πρόκειται για έναν αειθαλή θάμνο που σημαίνει ότι παραμένει καταπράσινος όλες τις εποχές του χρόνου.

– Φθάνει σε ύψος έως, περίπου, το μισό μέτρο.

– Κάνει, ανάλογα με την ποικιλία της, μικρά μωβ, λευκά ή ροζ λουλουδάκια. Η ανθοφορία της εκτείνεται από τα τέλη περίπου της άνοιξης έως και τα μέσα του φθινοπώρου.

– Καλό είναι να φυτεύεται σε σημεία που τα βλέπει ο ήλιος, Δε θα μας απογοητεύσει όμως και στα ημισκιερά σημεία του κήπου μας.

– Τέλος, όσον αφορά τη φροντίδα της, το βασικό που χρειάζεται η κουφέα είναι τακτικό πότισμα – καθημερινό τους πολύ ζεστούς μήνες, χωρίς υπερβολές ωστόσο στην ποσότητα του νερού. 

Εάν λοιπόν θέλουμε στον κήπο ή το μπαλκόνι μας ένα διακριτικό καλλωπιστικό θάμνο που να μένει καταπράσινος όλο το χρόνο χωρίς να ‘φωνάζει’ με την παρουσία του, η κουφέα μοιάζει να είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που έχουμε.

 Όσα πρέπει να ξέρουμε για την πολύχρωμη λαντάνα

Κοινοποίηση