Καρίσσα: ένας καλλωπιστικός θάμνος που μοσχοβολάει

0

Η καρίσσα είναι ένα καλλωπιστικός θάμνος που η σκούφια του κρατάει από τους αφρικανικούς τόπους και διαθέτει μία σειρά από βασικά πλεονεκτήματα χάρη στα οποία διεκδικεί με αξιώσεις μία θέση στον κήπο ή τον μπαλκόνι μας:

– Η καρίσσα είναι αειθαλής που σημαίνει ότι παραμένει καταπράσινη όλο το χρόνο.

– Κάθε άνοιξη κάνουν την εμφάνισή τους τα λευκά λουλουδάκια της που μοσχοβολάνε απελευθερώνοντας ένα ιδιαίτερο άρωμα που μοιάζει με αυτό του γιασεμιού.

– Τα μοσχοβολιστά άνθη διαδέχονται οι καρποί που παράγει η καρίσσα και οι οποίοι έχουν έντονο κόκκινο χρώμα συνθέτοντας με τα σκουροπράσινα φύλλα της μία θαυμάσια εικόνα που προσθέτει μία ξεχωριστή πινελιά στον χώρο που την έχουμε φυτέψει. 

– Είναι ένα από τα σπάνια εκείνα φυτά που μπορεί να φυτευτεί σχεδόν παντού, ακόμη και σε παραθαλάσσια μέρη, αρκεί να υπάρχει ήλιος και λίγο νεράκι. Τα καταφέρνει μάλιστα καλά ακόμη και στα ημισκιερά σημεία.

– Είναι ένα γενικά αρκετά ανθεκτικό φυτό. Το μόνο που μπορεί να το «χαλάσει» είναι ο παγετός.

Με μια λέξη λοιπόν, η σχετικά άγνωστη στο ευρύ κοινό καρίσσα με τα σκούρα πράσινα φύλλα, τ’ ευωδιαστά λουλούδια και τους κατακόκκινους καρπούς είναι μία πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή καλλωπιστικού θάμνου ιδιαίτερα μάλιστα για παρτέρια, βραχόκηπους αλλά και γλάστρες στον κήπο ή την βεράντα.

  Πυξάρι: ένας ανθεκτικός καλλωπιστικός θάμνος 

Κοινοποίηση