Γαρυφαλλιά: ιδανική για τη γλάστρα μας

0

 Η Γαρυφαλλιά (ή Δίανθος – όπως είναι η ''επίσημη'' ονομασία της), είναι ένα ευρέως διαδεδομένο στην Ελλάδα και εξαιρετικά αγαπητό πολυετές ανθοφόρο φυτό που το συναντάμε ιδιαίτερα στα μπαλκόνια των σπιτιών καθώς είναι ένα κλασικό ''λουλούδι γλάστρας'' – χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά ότι δεν ευδοκιμεί μια χαρά και στο έδαφος.

Β Α Σ Ι Κ Α  T I P S  Γ Ι Α  Τ Η  Γ Α Ρ Υ Φ Α Λ Λ Ι Α :

Είναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό φυτό. Το μεγάλο πλεονέκτημα που έχουν τα άνθη της είναι ότι μπορούν να διατηρηθούν σε βάζο για αρκετό διάστημα – εξ' ου και είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στα ελληνικά σπίτια.

Σε ύψος φτάνει περίπου τα 60 εκατοστά.

Πρέπει να φυτεύεται σε χώμα με καλή αποστράγγιση γιατί διαφορετικά μπορεί να σαπίσουν οι ρίζες της. Γενικώς δεν ''αγαπάει'' την πολύ υγρασία.

Θέλει (όπως και τα περισσότερα ανθοφόρα φυτά άλλωστε) να φυτεύεται σε σημεία που τα ''βλέπει'' καλά ο ήλιος.

Κ λ ά δ ε μ α : Το ''βασικό'' κλάδεμα της γαρυφαλλιάς γίνεται νωρίς την άνοιξη. Παράλληλα, πρέπει να αφαιρούνται τακτικά τα μαραμένα λουλούδια και τα ξερά κλαδάκια της ώστε να ενισχύεται η ανθοφορία της.

Π ό τ ι σ μ α :  κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδιαίτερα όταν η θερμοκρασία κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα χρειάζεται συχνό πότισμα – κάθε 2-3 ημέρες.

Η ανθοφορία της ξεκινά την άνοιξη και τελειώνει όταν εμφανιστούν τα πρώτα κρύα.

 

Κοινοποίηση