4 διαφορετικές επιλογές για Χριστουγεννιάτικο δέντρο

0

Ένα πράγμα που θα πρέπει να έχουμε κατά νου εάν θελήσουμε ν’ αντικαταστήσουμε το κλασικό πλαστικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο μ’ ένα φυσικό είναι ότι το δεύτερο θα το πληρώσουμε για μία και μοναδική χρήση καθώς μόλις τελειώσουν τα Χριστούγεννα θα πάρει θέση δίπλα στον πλησιέστερο κάδο απορριμάτων. Επειδή όμως, όπως και να το κάνεις, το αυθεντικό, το φυσικό, έχει τη δική του αξία ίσως θα πρέπει να βάλουμε στις επιλογές μας και κάτι λίγο πιο εναλλακτικό: ν’ αγοράσουμε δηλ. ένα φυτό ή δέντρο σε γλάστρα το οποίο θα στολίσουμε και μόλις ολοκληρωθεί η περίοδος των Χριστουγεννιάτικων γιορτών να το τοποθετήσουμε στο μπαλκόνι ή να το φυτέψουμε στον κήπο μας ώστε να μας συντροφεύει για πολλά χρόνια ακόμη.

Ας δούμε λοιπόν 4 τέτοια φυτά που μπορούν να γίνουν το επόμενο Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας:

Έλατο

Μπορούμε ν’ αγοράσουμε ένα φυσικό μικρό έλατο σε γλάστρα. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε εδώ είναι εάν οι κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής μας ευννοούν την ανάπτυξη του συγκεκριμένου φυτού καθώς το ψυχρό κλίμα αποτελεί προυπόθεση γι’ αυτήν. Έτσι εάν βρισκόμαστε κοντά στη θάλασσα ή σε μία περιοχή με υψηλές θερμοκρασίες το έλατο μάλλον δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Και βέβαια απευθυνόμαστε πάντα σε κάποιον ειδικό για να μας καθοδηγήσει στον τύπο ελάτου που θα πρέπει να να προτιμήσουμε.

Λέιλαντ

Το Λέιλαντ θυμίζει έντονα κυπαρίσσι και είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για να στολίσουμε στη συνέχεια τον κήπο ή το μπαλκόνι μας. Αειθαλές, καταπράσινο, σχετικά εύκολο στη συντήρησή του και ανθεκτικό γενικά φυτό, το λέιλαντ μπορεί στη συνέχεια να διατηρηθεί θαυμάσια μέσα σε μία γλάστρα ή και να το φυτέψουμε κοντά στη μάντρα του κήπου μας καθώς αποτελεί το ν. 1 φυτό για να δημιουργήσουμε ένα ‘φυσικό’ πράσινο φράκτη.

Αροκάρια

Άλλο ένα δεντρύλιο που μπορεί ν’ αναλάβει επάξια το ρόλο του φυσικού Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Διατηρείται και σ’ εσωτερικούς χώρους κι όταν αργότερα ο καιρός ανοίξει, στολίζει θαυμάσια με την παρουσία της τον κήπο μας.

Μπονσάι

ΟΚ το μπονσάι δεν είναι το ψηλότερο φυτό στον κόσμο, όμως με τον κατάλληλο στολισμό αυτό το υπέροχο στην εμφάνιση φυτό μπορεί να γίνει ένα θαυμάσιο mini Χριστουγεννιάτικο δεντράκι – στολίδι μέσα στο σπίτι. Άσε που μετά μπορούμε να προσφέρει τη δική του ξεχωριστή πινελιά σε μπαλκόνι ή παρτέρια.

Και μερικά Πρακτικά Tips για να διατηρήσουμε φρέσκα και υγιειή τα ‘εναλλακτικά’ αυτά Χριστουγεννιάτικα δέντρα μας:

– Τα τοποθετούμε μακριά από εστίες θερμότητας – τζάκια, καλοριφέρ, air condition κ.ο.κ.

– Επιλέγουμε να τα τοποθετήσουμε σε σημεία που βρίσκονται σε άμεση επαφή με το φυσικό φως.

– Αερίζουμε τακτικά το χώρο.

– Αποφεύγουμε τις πολλές χρυσόσκονες κι ασημόσκονες πάνω στα φύλλα τους.

– Τα ποτίζουμε ελαφρά τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

 

Κοινοποίηση