Έρικα ή ρείκι: ένας μικροσκοπικός θάμνος, σωστή ‘ζωγραφιά’

0

Το φυτό αυτό μπορούμε να το βρούμε σαν Έρ(ε)ικα ή ρείκι ή καλούνα όπως είναι το πιο ‘επιστημονικό’ όνομά του. Όπως κι εάν το πεις όμως, η Έρικα (ας προτιμήσουμε εδώ το πιο δημοφιλές από τα τρία ονόματα) είναι ένας μικροσκοπικός αλλά πολύ όμορφος θάμνος που μπορεί να στολίσει θαυμάσια τις γλάστρες μας στον κήπο ή το μπαλκόνι.

Τα βασικά που πρέπει να έχουμε κατά νου πριν αναζητήσουμε την Έρικα ώστε να ξέρουμε εξαρχής εάν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μας:

έρικα_ρείκι_θάμνος

– Είναι αειθαλής θάμνος και συνήθως δεν ξεπερνάει τα 50 εκ. σε ύψος (εξ’ ου κι ανήκει στην κατηγορία των ‘νάνων’ θάμνων’) ενώ όσο αναπτύσσεται αποκτά ένα στρογγυλεμένο σχήμα. 

– Ανθίζει την περίοδο της άνοιξης και του φθινοπώρου.

– Αναπτύσσεται καλά τόσο σε ηλιόλουστα σημεία όσο και σε ημισκιερά μέρη. Δε ‘φτουράει’ ιδιαίτερα όμως στους εσωτερικούς χώρους.

– Θέλει πότισμα με μέτρο κι αφού πρώτα το χώμα γύρω από τις ρίζες έχει στεγνώσει.

– Είναι ιδανική για γλάστρες, παρτέρια κι εδαφοκάλυψη.

* Extra Tip: Υπάρχει ποικιλία της Έρικας που ανθίζει το χειμώνα κάνοντας υπέροχα μικρά ροζ ή φούξια λουλουδάκια. Εάν λοιπόν θέλουμε να δώσουμε λίγο χρώμα στον κήπο ή τη βεράντα μας τους ‘φτωχούς’ -σε επιλογές λουλουδιών- χειμερινούς μήνες, η συγκεκριμένη Έρικα είναι μία πρώτης τάξεως επιλογή.

  Καρίσσα: ένας καλλωπιστικός θάμνος που μοσχοβολάει! 

Κοινοποίηση