Ένα πρακτικό εργαλείο για να βγάζουμε εύκολα την αγριάδα

0

Το ξερίζωμα της αγριάδας είναι ένας πραγματικός μπελάς καθώς κάνει την εμφάνισή της με τις πρώτες βροχές του φθινοπώρου"πνίγοντας" τον κήπο μας και απαιτεί πολύ κόπο για να καθαριστεί. Το χειρότερο όμως είναι ότι η επιχείρηση "καθαρός κήπος" δεν γίνεται μόνο μία φορά μέσα στη χρονιά αλλά είναι απαραίτητο να την επαναλαμβάνουμε συχνά καθώς μετά τις επόμενες καλές βροχές η αγριάδα κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία της. 

Η μάχη λοιπόν με τ ' αγριόχορτα και τα ζιζάνια είναι διαρκής και κρατάει ουσιαστικά από τα μέσα περίπου του φθινοπώρου έως τουλάχιστον τις αρχές της άνοιξης. Στην πράξη δε, εάν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη λύση κάποιου χημικού ζιζανιοκτόνου, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε σωστά οργανωμένοι ώστε να καθαρίζουμε με τον ευκολότερο δυνατό τρόπο τον κήπο μας. Κι αυτό σημαίνει να έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία. Ένα τέτοιο εργαλείο που δεν είναι ίσως πολύ γνωστό αλλά είναι εξαιρετικά εύχρηστο και κυρίως αποτελεσματικό με τα μαλακά αγριόχορτα είναι ο κόφτης αγριάδας / ζιζανίων. Πρόκειται για ένα απλό εργαλείο που αποτελείται από ένα κοντάρι (άρα δε χρειάζεται να σκύβουμε για να κάνουμε τη δουλειά) και μία καμπυλωτή απόληξη που στην άκρη της έχει μία γερή και φαρδιά λεπίδα η οποία και κόβει την αγριάδα.

κόφτης αγριάδαςΠως το χρησιμοποιούμε:  Ακριβώς όπως και την τσουγγράνα, με την λεπίδα της να κόβει και να ξεριζώνει τ' ανεπιθύμητα αγριόχορτα αφραταίνοντας παράλληλα το χώμα.

Πότε βοηθάει αποτελεσματικά:  Στη μαλακή αγριάδα και σε μικρούς χώρους. Στην περίπτωση ενός μεγάλου οικοπέδου ο κόφτης ζιζανίων δεν ενδείκνυται – θα χρειαστούμε άλλου είδους εργαλεία. 

Τι πρέπει να προσέξουμε:  Πριν χρησιμοποιήσουμε το συγκεκριμένο εργαλείο καλό είναι να έχουμε  βρέξει λίγο το χώμα ενώ όταν ολοκληρώσουμε το ξερίζωμα καθαρίζουμε τον κόφτη προσεκτικά ώστε να το διατηρούμε σε άψογη κατάσταση – ιδιαίτερα το κάτω μέρος του με τη λεπίδα.

 

Ο κόφτης ζιζανίων λοιπόν, τον οποίο μπορούμε να βρούμε σε όλα τα καλά καταστήματα με είδη κήπου – και online (βλ. ενδεικτικά, εδώ κι εδώ), είναι ένα πολύ πρακτικό κι εύκολο στη χρήση του εργαλείο, ιδανικό για να καθαρίζουμε την αγριάδα και τα ζιζάνια σε μικρής έκτασης κήπους. Γι' αυτό και είναι ότι πρέπει για τους μικρούς κήπους που βρίσκονται γύρω από τις μονοκατοικίες.

 

Κοινοποίηση