Ευφόρβια: ένα φυτό για τα δύσκολα σημεία της βεράντας & του κήπου

0

Τη γνώρισα για πρώτη φορά όταν έψαχνα για ένα λουλούδι που θα μπορούσε να ευδοκιμήσει στα "δύσκολα" σημεία της βεράντας μου που δεν τα βλέπει πολύ ο ήλιος, χωρίς παράλληλα να χρειάζεται συχνό πότισμα. Αναζητούσα δηλαδή ένα "ιδανικό" συνδυασμό που έδειχνε μάλλον too good to be true. Όταν λοιπόν από κάποιο φυτώριο μου πρότειναν την ευφόρβια και την αγόρασα, ήμουν αρκετά επιφυλακτικός. Διαψεύστηκα. Γιατί αυτό το θαυμάσιο παχύφυτο με τα μικρά και διακριτικά αλλά πολύ όμορφα λουλούδια ξεπέρασε τις προσδοκίες μου.

Έτσι η ευφόρβια:

– Ευδοκιμεί θαυμάσια σε σκιερά σημεία που είναι δύσκολα για τα υπόλοιπα φυτά. Γι' αυτό άλλωστε και μπορεί κάλλιστα να ευδοκιμήσει κι ως φυτό εσωτερικού χώρου.

– Χρειάζεται αραιό πότισμα και σε μικρές ποσότητες (ως κάκτος που είναι άλλωστε). Εάν αρχίσουμε να την "πνίγουμε" στο νερό θα φέρουμε το αντίθετο αποτέλεσμα.

– Παράγει μικρά και διακριτικά αλλά πολύ όμορφα λουλούδια και μάλιστα καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου τα οποία μαζί με τα μακριά φύλλα της δίνουν μία συνολικά πολύ όμορφη και αρμονική εικόνα.

– Οι πιο δημοφιλείς ποικιλίες της είναι η λευκή και η κόκκινη – με την πρώτη να είναι και η πιο εντυπωσιακή.

– Ευδοκιμεί περισσότερο στη γλάστρα κι όχι τόσο στο χώμα. Είναι ωστόσο ιδανική για βραχόκηπους.

 

Προσοχή μόνο:  επειδή το όνομα Ευφόρβια (ή Ευφορβία) χρησιμοποιείται για περίπου …40 είδη φυτών της συγκεκριμένης οικογένειας, όταν θέλουμε να την αγοράσουμε ας έχουμε κατά νου την παραπάνω φωτογραφία. Αυτό είναι το παχύφυτο που αναζητούμε και το οποίο είναι άλλωστε από τα πιο δημοφιλή της συγκεκριμένης κατηγορίας.

 

……..Ο πρακτικός τύπος……..

 

Κοινοποίηση