Διπλαδένια: ας βάλουμε λίγη βραζιλιάνικη ομορφιά στη βεράντα μας

0

Η διπλαδένια, που είναι γνωστή κι ως το βραζιλιάνικο γιασεμί, είναι ένα πανέμορφο αναρριχώμενο και αειθαλές φυτό που μπορούμε να φιλοξενήσουμε στη βεράντα ή τον κήπο μας σε γλάστρα ή και απευθείας στο χώμα. Πρόκειται δε για μια εξαιρετική επιλογή εάν θέλουμε να στολίσουμε σημεία που είναι ιδανικά για τέτοιου είδους φυτά όπως μια πέργκολα ή ένα φράκτης.

Τα βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για τη διπλαδένια:

– Τα ημισκιερά σημεία είναι ίσως το ιδανικότερα μέρη για να την τοποθετήσουμε.

– Αναπτύσσεται γρήγορα και η ανθοφορία της κρατάει από τις αρχές του καλοκαιριού έως και τα τέλη περίπου του φθινοπώρου.

– Το συχνό πότισμα είναι βασική προϋπόθεση για να μας προσφέρει απλόχερα τα υπέροχα λουλούδια της·  ιδιαίτερα μάλιστα την περίοδο του καλοκαιριού.

– Η τακτική λίπανση από τον Μάρτιο έως περίπου και τα τέλη του φθινοπώρου βοηθάει σημαντικά στη σωστή ανάπτυξή της.

*Έξυπνο Tip: Η διπλαδένια είναι ιδανική για να ‘καλύψει’ γωνιές ή σημεία του μπαλκονιού ή του κήπου μας που δε θέλουμε να φαίνονται ιδιαίτερα.

Εάν λοιπόν ψάχνουμε για ένα αναρριχώμενο φυτό και σκεφτόμαστε να ξεφύγουμε λίγο από ‘κλασικές’ επιλογές όπως το γιασεμί ή η βουκαμβίλια, η διπλαδένια με τα όμορφα λουλούδια με το χαρακτηριστικό ελαφρύ κύρτωμα στις άκρες τους είναι μία πρώτης τάξεως εναλλακτική λύση.

Κοινοποίηση