Διμορφοθήκη: super λύση για παρτέρια & γλάστρες

0

Μπορεί το όνομα διμορφοθήκη να μην είναι και το …ευκολότερο που υπάρχει όμως τα λουλούδια της είναι πανέμορφα θυμίζοντας έντονα τη μαργαρίτα ενώ και το φυτό είναι γενικά πολύ εύκολο στην περιποίησή του.

 

 

Προσωπικά την ανακάλυψα αναζητώντας ένα λουλούδι για να στολίσω συγκεκριμένα σημεία του κήπου μου που να μη χρειάζεται πολλά-πολλά στην περιποίησή του και παρόλα αυτά να έχει και …πλούσια ανθοφορία. Τη δοκίμασα λοιπόν και από τότε την έχω καθιερώσει σε πολλά και διαφορετικά μέρη – τόσο στον κήπο όσο και στο μπαλκόνι.

Κι αυτό γιατί:

– Κάνει πολλά και υπέροχα λουλούδια που συνήθως κινούνται σε αποχρώσεις του λευκού και του μωβ αλλά συναντιέται και σε κίτρινη και πορτοκαλί version. Και μάλιστα με μεγάλη περίοδο ανθοφορίας – από τις πρώτες ζεστές ημέρες της άνοιξης έως και τα τέλη του φθινοπώρου.

– Είναι πολυετές φυτό, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται την επόμενη χρονιά να ψάχνω γι' …αντικαταστάτη.

– Είναι βολική στο πότισμα και απαιτεί το κάτι παραπάνω μόνο όταν οι μέρες είναι πολύ ζεστές. Έτσι, με πότισμα μία – δύο φορές την εβδομάδα είναι μία χαρά.

Εάν μάλιστα θέλω να ενισχύσω την παραγωγή της σε λουλούδια προσέχω να αφαιρώ άμεσα αυτά που έχουν μαραθεί και δεν ξεχνάω να της ρίξω από καιρό σε καιρό και λίγο υγρό λίπασμα για ανθοφόρα που βρίσκω ακόμη και στο σούπερ μάρκετ.

 

Τώρα, στο κλασικό ερώτημα γλάστρα ή έδαφος νομίζω ότι η διμορφοθήκη είναι το ιδανικό λουλούδι για γλάστρες (ακόμη και κρεμαστές) αλλά και για ζαρντινιέρες. Αναπτύσσεται όμως μία χαρά και ‘χύμα’ στο έδαφος – σε παρτέρια, εκεί δηλ. που ο χώρος είναι σχετικά περιορισμένος.

διμορφοθήκη

Και μία πρακτική συμβουλή: Εάν θέλουμε να κάνουμε ένα χρωματικό συνδυασμό (φυτεύοντας δίπλα – δίπλα μία σειρά από διμορφοθήκες), η επιλογή της εναλλαγής λευκής με μωβ είναι ιδανική καθώς δημιουργεί ένα άψογο αισθητικά αποτέλεσμα.

 

 

 

 

Εγώ λοιπόν από τότε που ανακάλυψα τη διμορφοθήκη την έχω πάντα μέσα στις πρώτες επιλογές μου, πολλές φορές συχνότερα και από την μαργαρίτα. Πανέμορφα λουλούδια, μεγάλη διάρκεια ανθοφορίας, αντοχή, εύκολη περιποίηση – ε, δεν τα βρίσκεις όλα αυτά εύκολα σε άλλα φυτά…

 

……..Ο πρακτικός τύπος…….

 

 

Κοινοποίηση