Πως να διακοσμήσουμε τις γλάστρες μας με πέτρες και βότσαλα

0

Πολλές φορές συνηθίζουμε να λέμε ότι τα απλά – απέριττα πράγματα είναι και τα καλύτερα, σπανίως όμως εφαρμόζουμε αυτή την διαπίστωση στη ζωή μας. Πόσο μάλλον στον κήπο μας! Κι όμως με τις 2 λύσεις που ακολουθούν μπορούμε να στολίσουμεμε με απλά υλικά και χωρίς ιδιαίτερο κόστος τις γλάστρες του κήπου μας, βάζοντας μόνο τη φαντασία και δημιουργικότητά μας να δουλέψει.

1η λύση:

Στολίζουμε τη βάση της γλάστρας μας με πέτρες και λευκό βότσαλο

Έχουμε μία μεγάλη γλάστρα στον κήπο μας και θέλουμε να τις δώσουμε ένα ιδιαίτερο χρώμα; Μαζεύουμε μία σειρά από μεγάλες πέτρες και τις τοποθετούμε περιμετρικά της βάσης της γλάστρας αφήνοντας ένα κενό – μία μικρή 'τάφρο' ανάμεσα σε αυτές και τη βάση της γλάστρας. Α, και μη ρωτήσει κανείς που θα βρούμε τις μεγάλες πέτρες. Η ελληνική γη, αν μη τι άλλο είναι γεμάτη από …πέτρες. Ακόμη κι εάν ζουμε στην πόλη λοιπόν, παίρνουμε το αυτοκίνητο και κατευθυνόμαστε στην πλησιέστερη εξοχή. Εκεί θα βρούμε όσες πέτρες θέλουμε και σε όποιες διαστάσεις τις θέλουμε, …δωρεάν! 

Στη συνέχεια προμηθευόμαστε λευκά βότσαλα από οποιοδήποτε κατάστημα κήπου και γεμίζουμε με αυτά το κενό ανάμεσα στις πέτρες και τη βάση της γλάστρας. Ο συνδυασμός της πέτρας και του λευκού βότσαλου θα δώσει μία άλλη εικόνα στην εμφάνιση της γλάστρας μας. Μπορούμε φυσικά να χρησιμοποιήσουμε και το κοκκινωπό βότσαλο ή το σκούρο γκρι – το λεγόμενο 'ποταμίσιο'. Η αλήθεια όμως είναι ότι το λευκό βότσαλο είναι αυτό που δημιουργεί μακράν την μεγαλύτερη αντίθεση δίνοντας έτσι και το καλύτερο τελικό αποτέλεσμα.

διακόσμηση γλάστρας με πέτρες2η λύση:

Στολίζουμε τη βάση της γλάστρας καθώς και τη βάση του φυτού μόνο με πέτρες

Είναι γνωστό ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στο να τραβήξουν το μάτι το έχουν οι μικρές γλάστρες που συνήθως φιλοξενούν κάκτους ή άλλα παχύφυτα. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτές είναι οι απλές πλαστικές – χωρίς κάποιους ιδιαίτερους χρωματισμούς. Εδώ μπορούμε να τοποθετήσουμε πέτρες στο πιατάκι που φιλοξενεί τη βάση της γλάστρα και αφήνει πάντα κάποιον ελεύθευρο χώρο γύρω από αυτή. Επιλέγουμε φυσικά πέτρες που να χωράνε στο κενό αυτό ενώ παράλληλα τοποθετούμε πέτρες και μέσα στη γλάστρα περιμετρικά γύρω από το χείλος της και τη βάση του φυτού. Είναι εντυπωσιακό το πόσο εύκολα αυτή η απλή κι ανέξοδη κίνηση θ΄αλλάξει την εικόνα της γλάστρας μας! 

 

Μπορούμε λοιπόν να στολίσουμε τις γλάστρες μας ξοδεύοντας λίγα ή καθόλου χρήματα με τις παραπάνω κινήσεις. Και φυσικά δεν είναι οι μόνες λύσεις. Γιατί και στην κηπουρική με φαντασία και δημιουργικότητα μπορούμε να κάνουμε υπέροχα πράγματα χωρίς να χρειάζεται να διαθέσουμε πολλά χρήματα.

 

……..Ο πρακτικός τύπος……..

 

Κοινοποίηση