Ανθούριο: ένα πανέμορφο φυτό εσωτερικού χώρου με κατακόκκινα λουλούδια

0

Αυτό το χαβανέζικο φυτό εσωτερικού χώρου (καθώς σέρνει την καταγωγή του από το διάσημο αυτό τροπικό νησί) με το περίεργο όνομα Ανθούριο διαθέτει ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τα υπόλοιπα δημοφιλή φυτά της κατηγορίας του: παράγει υπέροχα, μεγάλα και κατακόκκινα λουλούδια κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο στα φυτά εσωτερικού χώρου που κυρίως φημίζονται για την πρασινάδα τους.

Σε ποια σημεία του σπιτιού ή του γραφείου μπορούμε να τοποθετήσουμε το Ανθούριο:

Όπως τα περισσότερα φυτά αυτού του είδους θέλει μεν το ηλιακό φως αλλά το έμμεσο καθώς η απευθείας έκθεση στην έντονη ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να του κάνει κακό. Άρα το τοποθετούμε σε φωτεινά μεν σημεία τα οποία όμως δε λούζει για πολλές ώρες ο ήλιος. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν αγαπάει τα σκιερά σημεία ενώ πρέπει ν’ απογεύγουμε να το τοποθετούμε κοντά σε πηγές θερμότητας (καλοριφέρ, σόμπες κ.ο.κ.).

Πόσο πότισμα χρειάζεται. Τι γίνεται με τη λίπανσή του.

Βολεύεται μια χαρά εάν το ποτίζουμε μια φορά την εβδομάδα, ενώ το καλοκαίρι καλό θα ήταν να το δροσίζουμε λίγο πιο συχνά – κάθε 4 με 5 ημέρες. Οι απαιτήσεις του δηλαδή σε νερό είναι πολύ περιορισμένες ακόμη και τις πολύ ζεστές περιόδους. Εάν δε του ρίχνουμε και λίγο λίπασμα για ανθοφόρα φυτά την περίοδο από τις αρχές της άνοιξη έως και τα τέλη του φθινοπώρου, τότε ο ανθούριο θα μας αποζημιώσει με το παραπάνω με τα έντονα πράσινα φύλλα του και τα κατακόκκινα λουλούδια του.

*Exra Tip:

Για να διατηρείται η γυαλάδα των φύλλων του τα περνάμε τακτικά μ’ ένα ελαφρά βρεγμένο πανάκι. Αυτή η διαδικασία πέρα από την έξτρα γυαλάδα που προσφέρει τα βοηθάει να διατηρούνται υγιή καθώς αναπνέουν καλύτερα.

Κοινοποίηση