Υγιεινή στο γραφείο: τα 5 πιο επιβαρυμένα μέρη

0

Μία πολύ χρήσιμη έρευνα που έγινε από την εταιρεία προϊόντων υγιεινής Rentokil Initial και το Κέντρο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών (CEBR) της Γαλλίας και δημοσιεύτηκε μεταξύ άλλων και στη Huffington Post αποκαλύπτει ποιά είναι συγκεκριμένα σημεία στο χώρο του γραφείου που είναι τα πλέον επίφοβα για τη συγκέντρωση μικροβίων που μπορεί να επιβαρύνουν την υγεία των εργαζομένων.

Τα 5 αυτά μέρη είναι:

Το χολ

Το χολ είναι το σημείο απ' όπου περνούν τα περισσότερα άτομα. Οι άνθρωποι σφίγγουν τα χέρια, μιλούν ακουμπισμένοι σε ένα τοίχο και αγγίζουν τα πόμολα. Τα βακτήρια τρέχουν στο σημείο αυτό με μεγαλύτερη ταχύτητα και μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες του δέρματος, τροφικές δηλητηριάσεις ή και αναπνευστικά προβλήματα.
Η λύση είναι να καθαρίζουμε τα χέρια με ένα αντιμικροβιακό, πριν μπούμε ή αφού βγούμε από το χώρο.

Οι διάδρομοι

Οι κοινόχρηστοι χώροι είναι επίσης καταδικασμένοι σε μικρόβια και σε κακοσμίες, επειδή συχνάζουν εκεί πολλά άτομα. Η λύση είναι να χρησιμοποιούνται ειδικά αποσμητικά χώρου που καθαρίζουν τον αέρα και ανανεώνουν την ατμόσφαιρα.

Η καντίνα

Τα βακτήρια αναπτύσσονται γρηγορότερα εκεί που υπάρχουν υπολείμματα τροφών και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να υποστεί κάποιος γαστρεντερικά προβλήματα. Η λύση είναι το καλό και συχνό πλύσιμο των χεριών και το σκούπισμα με κάτι καθαρό.

Το μπάνιο

Νούμερο ένα μέρος όπου συχνάζουν όλα τα βακτήρια μαζί. Η μόνη λύση είναι να πλένεται συχνά και να γίνεται συστηματική απολύμανση. Και βέβαια, είναι εξαιρετικά κρίσιμο να πλένει κανείς καλά τα χέρια του βγαίνοντας και να τα σκουπίζει με κάτι καθαρό.

Η αίθουσα συσκέψεων

Οι πόρτες που χωρίζουν τα διάφορα γραφεία μεταξύ τους, είναι συνήθως βρώμικες και μολυσμένες. Ο κίνδυνος εντοπίζεται κυρίως στα πόμολα τα οποία χρησιμοποιούνται εκατοντάδες φορές καθημερινά – ιδιαίτερα μάλιστα στις αίθουσες των συσκέψεων από τις οποίες περνάει μέσα στην ημέρα σχεδόν όλο το δυναμικό μίας εταιρίας. Προκαλούνται ρινίτιδες, ασθματικά και αλλεργικά προβλήματα, βήχας και γρίπες. Μόνη λύση να πλένει κανείς πολύ συχνά τα χέρια.

 

Όπως φαίνεται από τα παραπάνω λοιπόν και δεδομένου ότι όταν εργαζόμαστε σε μία εταιρία δεν είναι εύκολο να αποφεύγουμε τη συχνή παρουσία στα συγκεκριμένα μέρη, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα υγιεινής στο χώρο της δουλειάς μας είναι να πλένουμε συχνά τα χέρια μας. Και μάλιστα όχι μόνο να τα πλένουμε όσο συχνά πρέπει αλλά και προσεκτικά ώστε να εξασφαλίζουμε την προστασία που το σωστό πλύσιμο των χεριών προσφέρει. 

 

Κοινοποίηση