Ανδρική τσάντα γραφείου: επιλέγοντας την κατάλληλη

0
 
 Η τσάντα για το γραφείο είναι το βασικό καθημερινό εργαλείο δουλειάς για κάθε άνδρα. Ποια όμως είναι τα κριτήρια επιλογής της κατάλληλης; Συγκεντρώσαμε τα βασικότερα που νομίζουμε ότι αποτελούν προαπαιτούμενα για κάθε επιλογή:
 
1. Αντοχή.
Ίσως δεν θα περίμενε κανείς να είναι το πρώτο κριτήριο επιλογής – κι όμως είναι. Και εξηγούμαστε: η τσάντα γραφείου είναι σαν το …επαγγελματικό όχημα. Μονίμως φορτωμένη (με laptop, φακέλους, organiser, κλειδιά κ.ο.κ.) και εκτεθειμένη συχνά σε αντίξοες συνθήκες. Πρέπει λοιπόν ν' αντέχει για να μας βγάλει ασπροπρόσωπους και κυρίως να φέρει τη δουλειά εις πέρας!  Ας μην ξεχνάμε ότι η τσάντα είναι πάνω απ' όλα εργαλείο. 
 
2. Μεγάλες θήκες.
Μία τσάντα γραφείου πρέπει να έχει τουλάχιστον 3 μεγάλες θήκες. Η μία είναι …αφιερωμένη στο laptop. Έτσι θα πρέπει επιλέγοντας τσάντα να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στη συγκεκριμένη θήκη καθώς θα πρέπει όχι μόνο να χωράει το φορητό υπολογιστή μας αλλά και να του προσφέρει την απαραίτητη στήριξη και ασφάλεια. Κι αυτό γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που ξεχνιόμαστε …πετώντας κυριολεκτικά τη τσάντα στο έδαφος ή μέσα στο αυτοκίνητο, μη σκεπτόμενοι εκείνη τη στιγμή ότι περιέχει εκτός των άλλων κι ένα ευαίσθητο αλλά και ακριβό μηχάνημα. Έτσι θα πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά την επένδυση ασφαλείας που έχουν τα τοιχώματα της συγκεκριμένης θήκης αλλά και το σύστημα στερέωσης του υπολογιστή σε αυτήν.
Η τσάντα θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει τουλάχιστον άλλες 2 μεγάλες θήκες όπου θα μπορούμε να τοποθετήσουμε με άνεση φακέλους, organiser και ότι άλλο χρειαζόματε καθημερινά στο γραφείο.
Η ύπαρξη άλλωστε διαφορετικών μεγάλων χωρισμάτων που ανεξαρτητοποιούν το ένα τμήμα της τσάντας από το άλλο βοηθάει και στη σωστή ταξινόμηση του περιεχομένου της έτσι ώστε να βρίσκουμε ευκολότερα το αντικείμενο που αναζητούμε κάθε φορά.
 
3. Μικρές θήκες.
ανδρική τσάντα για το γραφείοΗ σημασία της ύπαρξης αρκετών μικρών θηκών δεν είναι καθόλου υποδεέστερη από αυτής των μεγάλων. Ας σκεφτούμε μόνο πόσα σχετικά μικρά αντικείμενα πρώτης ανάγκης πρέπει να …βολέψουμε σε αυτές: κλειδιά, πορτοφόλι, κινητό, στυλό κ.ο.κ.
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ένα από τα πράγματα που θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα όσον αφορά τις συγκεκριμένες θήκες είναι να κλείνουν καλά – ιδανικά με φερμουάρ. Κι αυτό γιατί τα μικρότερα αντικείμενα εύκολα πέφτουν εκτός τσάντας χωρίς να το πάρουμε είδηση.
 
4. Βάρος.
Το βάρος της τσάντας μας αποτελεί ένα σημαντικό κριτήριο. Κι αυτό γιατί την …κουβαλάμε τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα. Δεδομένου λοιπόν του ότι συνήθως θα είναι αρκετά φορτωμένη καλό είναι το δικό της βάρος να είναι το μικρότερο δυνατόν. Εδώ βρίσκεται ίσως και το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτουν οι υφασμάτινες τσάντες σε σχέση με τις κλασικές δερμάτινες.
 
5. Στυλ – φινέτσα.
Εδώ δεν μπορούμε να πούμε τίποτε – το γούστο είναι κάτι αυστηρά προσωπικό. Βέβαια πέρα από το γούστο  πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και το επάγγελμα καθενός. Έτσι άλλη τσάντα χρησιμοποιεί π.χ. ένας δικηγόρος και άλλη ένα μηχανικός υπολογιστών. Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι τέτοια η γκάμα των επιλογών που καλύπτει κάθε γούστο και επαγγελματική ανάγκη.

 

 

Κοινοποίηση