Πρωινό ξύπνημα για το γραφείο: ας διευκολύνουμε την κατάσταση…

0

Το πρωινό ξύπνημα για το γραφείο είναι αναμφίβολα μια δύσκολη υπόθεση… Είναι εκείνη η αίσθηση ότι ''τώρα αρχίζουν τα δύσκολα''; Είναι το άγχος που μας γεμίζει η ανασφάλεια της εποχής; Είναι απλά το αρνητική συναίσθημα που λογικά όλοι δοκιμάζουμε όταν αφήνουμε την ηρεμία και τη ζεστασιά του κρεβατιού μας; Είναι όλα αυτά μαζί και πολλά άλλα; Όποια κι αν είναι η αιτία πάντως, η αλήθεια είναι ότι δε γνωρίζουμε πολλούς που να το αντιμετωπίζουν με θετική διάθεση.

Χωρίς να έχουμε λοιπόν κανένα σκοπό να ωραιοποιήσουμε τα πράγματα, καταγράφουμε μερικές πρακτικές ιδέες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν:

i. Εν αρχί ην ο καλός ύπνος!

Όσο πιο καλός ήταν ο ύπνος που προηγήθηκε τόσο πιο αισιόδοξα και με περισσότερες δυνάμεις θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που μας επιφυλάσει η μέρα που έχει ξημερώσει. Ας εστιάζουμε λοιπόν στο να αποφεύγουμε τα πράγματα εκείνα που μπορεί να μας κοστίσουν μία καλή βραδινή ξεκούραση. Σε σχετικά προηγoύμενα άρθρα του Praktikesidees.gr:

http://praktikesidees.gr/v2/oikogeneia/kalos-ypnos/

http://praktikesidees.gr/v2/praktika-tips/pws-na-antimetwpisoume-tis-aypnies/

 έχουμε επισημάνει κάποια βασικά σημεία.

ii. Το γνωστό 'κόλπο' με το ξυπνητήρι.

Κανείς δεν θέλει να σηκωθεί με το που ακούει το γνωστό ενοχλητικό ήχο! Το ''λίγη ώρα ακόμη'' μας κυνηγάει από τότε που πηγαίναμε σχολείο. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποια μαγική λύση επιμήκυνσης του χρόνου… Μπορούμε όμως να ρυθμίζουμε το ξυπνητήρι να χτυπήσει ένα τεταρτάκι πριν την ώρα που οφείλουμε να είμαστε στο πόδι. Η αίσθηση ότι έχουμε λίγα λεπτά ξεκούρασης ακόμη, προκαλεί σχεδόν πάντα ανακούφιση.

iii. Κερδίζουμε ύπνο έχοντας ετοιμάσει τα βασικά από το προηγούμενο βράδυ.

Τι είναι αυτό που μας καθυστερεί κάθε πρωί; Η επιλογή των κατάλληλων ρούχων για το γραφείο (ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτά είναι και ασιδέρωτα…) και το πρωινό γεύμα. Ας αφιερώσουμε λοιπόν λίγο χρόνο το προηγούμενο βράδυ για να είμαστε έτοιμοι με τα ενδυματολογικά και το πρωινό της επομένης ημέρας. Αυτό θα μεταφραστεί σε περισσότερη ώρα ύπνου. Θα προτείναμε μάλιστα (για όσους είναι της …οργάνωσης) τα ενδυματολογικά της εβδομάδος να επιλύονται το προηγούμενο Σαββατοκύριακο που και περισσότερο ελεύθερο χρόνο έχουμε και σαφώς πιο χαλαρή διάθεση.

iv. Οργάνωση, οργάνωση, οργάνωση!

Μία από τις βασικές αιτίες που κάνουν το πρωινό ξύπνημα βασανιστικό είναι το άγχος για τις ατελείωτες εκκρεμότητες της ημέρας που ξημέρωσε. Έχοντας οργανώσει σωστά το πρόγραμμά μας και επιμερίζοντας τις εργασίες που εκκρεμούν κατορθώνουμε να μειώσουμε την αγωνία και να μεγαλώσουμε τη βεβαιότητα ότι θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε επαρκώς.

v. Φροντίζουμε να έχουμε πάντα κάτι ευχάριστο να περιμένουμε μέσα στην ημέρα.

Καλή η δουλειά, καλές οι οικογενειακές υποθέσεις αλλά σε όλα χρειάζεται η κατάλληλη δόση… Έτσι, ας προσπαθούμε καθημερινά να ξεκλέβουμε λίγο χρόνο για να κάνουμε κάτι που μας ευχαριστεί. Ένα καφές με ένα καλό φίλο, μια ταινία στο σινεμά, μια σύντομη βόλτα έστω. Η προσμονή του ευχάριστου ''διαλείμματος'' μέσα στην ημέρα που ξημέρωσε κάνει το πρωινό ξύπνημα πολύ καλύτερο… 

 

 

Κοινοποίηση