5 ιδέες για να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας στο γραφείο

0

Το να περνάμε καλύτερα στο γραφείο προφανώς δεν είναι εύκολο – ιδιαίτερα με τις συνθήκες που επικρατούν γενικότερα στη χώρα μας τη συγκεκριμένη περίοδο. Γι' αυτό και ξεκαθαρίζουμε από την αρχή πως το μόνο που αυτό το άρθρο φιλοδοξεί να προσφέρει είναι ιδέες που ίσως βοηθήσουν να γίνει λίγο καλύτερο το 8ωρο…10ωρο…12ωρο, που καταναλώνουμε καθημερινά στον εργασιακό μας χώρο.  

Ιδέα 1η:

Ας μην έχουμε …λυμμένο το ζωνάρι μας για καβγά με τους συναδέλφους, με την παραμικρή αφορμή. Καλοί-κακοί, με αυτούς περνάμε περισσότερη από την μισή ημέρα που είμαστε εκτός κρεβατιού. Οι αμοιβαίες υποχωρήσεις και η θετική αντιμετώπιση των πραγμάτων βοηθάει σίγουρα στο να μειώνονται οι δυσκολίες.

Ιδέα 2η:

Ας αφήνουμε τα προβλήματα του σπιτιού…στο σπίτι. Ξέρουμε, δεν είναι καθόλου εύκολο -ειδικά αυτό τον καιρό- αλλά το να τα σκεφτόμαστε διαρκώς σε συνδυασμό με το στρες κατά τη διάρκεια του εργασιακού ωραρίου απλά χειροτερεύει κατά πολύ τα πράγματα.

Ιδέα 3η:

Ας απολαμβάνουμε το μεσημεριανό φαγητό με τη μεγαλύτερη δυνατή ηρεμία. Εφόσον επιτρέπεται ένα σύντομο γεύμα στο γραφείο, ας αφιερώσουμε αυτή τη λίγη ώρα στο να αποτοξινωθούμε απ' όλες τις αρνητικές σκέψεις και να το απολαύσουμε χωρίς το μυαλό να τρέχει σε υποχρεώσεις, εκκρεμότητες, την οικονομική κρίση, την αβεβαιότητα του αύριο κ.ο.κ. Ας ευχαριστηθούμε απλά το φαγητό μας ή ακόμη καλύτερα ας το συνοδεύσουμε από χαλαρή κουβέντα με κάποιον συνάδελφο.

Ιδέα 4η

Όταν τα πράγματα …σκουραίνουν ας φέρνουμε στο μυαλό μας αγαπημένες στιγμές και εικόνες. Τα παιδιά μας ιδίως, αποτελούν πάντα μια…ασφαλή επιλογή. Ακόμη καλύτερα ας επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά μαζί τους για λίγα λεπτά. Θα επιστρέψουμε στη…μάχη με τις μπαταρίες φορτισμένες.

Ιδέα 5η:

Ας προσπαθούμε κατά το δυνατόν να λειτουργούμε οργανωμένα – βάσει κάποιου σχεδίου όσον αφορά τη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων της δουλειάς. Έτσι, είναι χρήσιμο από την προηγούμενη ημέρα να καταρτίζουμε ένα βασικό τουλάχιστον σχέδιο για τις γνωστές εκκρεμότητες της επομένης. Αυτό δε λύνει φυσικά όλα τα προβλήματα, βοηθάει ωστόσο ν' αποφευχθεί το στρες που προέρχεται από τα ζητήματα που αναφύονται λόγω της προχειρότητας και της έλλειψης στοιχειώδους  οργάνωσης.

 

Όλες οι παραπάνω ιδέες δεν αποτελούν φυσικά κάποια μαγική φόρμουλα που θα μετατρέψει την παρομονή μας στο γραφείο σε ώρα αναψυχής. Λίγο όμως εάν συνεισφέρουν στο να βελτιωθούν τα πράγματα, θα έχουν πετύχει το στόχο τους.

 

 

 

Κοινοποίηση