5+2 πράγματα που πρέπει να κάνουμε καθημερινά στο γραφείο

0
 
Συνήθως, στις ατέλειωτες καθημερινές ώρες στο γραφείο αφοσιωνόμαστε τόσο πολύ στο να τρέξουμε τα ζητήματα της ημέρας που απορροφημένοι, συχνά ξεχνάμε κάποια σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε και που μπορούν να μας βοηθήσουν ουσιαστικά τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά. 
 
 
 

5 + 2 απλά λοιπόν αλλά βασικά πράγματα που είναι καλό να εντάξουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα:

 

 
1. Βρίσκουμε πάντα χρόνο για να διαβάζουμε κάποια άρθρα που σχετίζονται με τον επαγγελματικό μας χώρο
Ένα σημαντικό κομμάτι της επιμόρφωσης στη σημερινή εποχή περνάει μέσα από το διαδίκτυο. Όλοι έχουμε δώσει το email μας σε κάποια από τα sites που κινούνται στον τομέα που δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά. Πόσοι όμως πραγματικά ρίχνουμε έστω και μια ματιά στα mail που λαμβάνουμε καθημερινά από αυτούς τους δικτυακούς τόπους;  
Το καλύτερο διάστημα της ημέρας για να διαβάσουμε αυτά τα άρθρα λοιπόν, είναι λίγο πριν το ξεκίνημα της καθημερινής μας δουλειάς – μαζί με τον πρωινό καφέ. Τότε το μυαλό είναι πιο ''καθαρό'' και μπορούμε ευκολότερα να εντοπίσουμε τα πράγματα που μας ενδιαφέρουν.
 
2. Δεν ξεχνάμε να φέρνουμε συχνά στη σκέψη μας ποιοί είναι οι ρεαλιστικοί στόχοι της εταιρίας μας σε σχέση με την ανάπτυξή της – ιδιαίτερα όσον αφορά το δικό μας τμήμα.
Αυτό μας βοηθάει να γινόμαστε ρεαλιστές στοντρόπο που οργανώνουμε τη δική μας καθημερινή επαγγελματική δράση – αποφεύγοντας λανθασμένες επιλογές.
 
3. Προσπαθούμε να σκεφτόμαστε καθημερινά ποιοι είναι οι δικοί μας στόχοι σε σχέση με την επαγγελματική μας ανέλιξη.
Αυτό μας βοηθά να εκτιμάμε με ρεαλισμό το σημείο που βρισκόμαστε τη συγκεκριμένη περίοδο και να σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματά μας με βάση τις ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται.
 
4. Κρατάμε επαφή και επικοινωνία με παλιότερους συνεργάτες.
Κι εάν αυτό δεν μπορεί να γίνεται καθημερινά, το να το έχουμε καθημερινά στο μυαλό μας βοηθάει να μην ξεχνάμε να διατηρούμε την επαφή. Ας μη λησμονούμε πως ο εργασιακός κύκλος στη χώρα μας είναι μικρός και η συντήρηση των γνωριμιών πολύτιμη.
 
5.  Αφιερώνουμε λίγο χρόνο για να φέρουμε στο νου μας την οικογένειά μας – τους δικούς μας ανθρώπους.
Οι σκέψεις αυτές προσθέτουν αισιοδοξία, επαναφέρουν το χαμόγελο μέσα στο άγχος της δουλειάς – δίνουν δύναμη για τη συνέχεια της ημέρας.
 
6. Λίγο πριν φύγουμε από το γραφείο ετοιμάζουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο δράσης για την επόμενη ημέρα.
Το πλάνο αυτό θα πρέπει ν' αφορά τόσο τα επαγγελματικά όσο και τα προσωπικά-οικογενειακά ζητήματα της επόμενης ημέρας. Όσο πιο σωστά οργανώσουμε την επόμενη ημέρα τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχουμε να φέρουμε εις πέρας τις υποχρεώσεις μας με τη λιγότερη δυνατή πίεση.
 
7. Τέλος, είναι πολύ καλό, ν' αφιερώνουμε καθημερινά λίγα λεπτά για να ξανασκεφτούμε και να εκτιμήσουμε όσα έχουμε έως τώρα στη ζωή μας. Αυτό θα μας βοηθήσει να επαναξιολογήσουμε πολλά πράγματα και να τα δούμε από μία τελείως διαφορετική οπτική γωνία, δίνοντάς τους την αξία και τη θέση που πρέπει να έχουν πραγματικά. 
 
 
 
Κοινοποίηση