‘Αττικό Πράσινο’: οι ελεύθεροι χώροι στην Αττική

0
Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις (σπάνιες δυστυχώς) που το 'Δημόσιο' μας εκπλήσσει ευχάριστα.
Μία από αυτές είναι και το site Αττικό Πράσινο.
Τι είναι το Αττικό Πράσινο
Είναι μια ιστοσελίδα της Υπερνομαρχίας Αθηνών- Πειραιώς που αποσκοπεί όπως αναφέρει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για ζητήματα ελεύθερων χώρων και χώρων πρασίνου στην περιοχή του λεκανοπεδίου.
Στην ιστοσελίδα αυτή λοιπόν, επιχειρείται μια πρώτη αξιόλογη καταγραφή των χώρων που υπάρχουν σε κάθε δήμο της Υπερνομαρχίας, τους οποίους μπορούν να επισκεφτούν οι κάτοικοι για περίπατο, αθλητισμό, αναψυχή κλ.π.
Η καταγραφή αυτή εκτός από αναλυτικές πληροφορίες για τον κάθε χώρο, περιλαμβάνει και φωτογραφίες ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις χώρων που δεν αφορούν μόνο τη συγκεκριμένη περιοχή αλλά έχουν ευρύτερη σημασία, όπως π.χ. ο Εθνικός Κήπος, το Πεδίο του Άρεως κλ.π. υπάρχει και η δυνατότητα εικονικής περιήγησης.
 
Πολύ σημαντική δε, είναι και η προσπάθεια που γίνεται για καταγραφή των ελεύθερων χώρων σε κάθε δήμο που μπορούν να μετατραπούν σε πυρήνες αστικού πρασίνου. Χώροι δηλαδή, που είναι υπό διεκδίκηση, είτε από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης είτε από κινήσεις πολιτών αλλά το κράτος για διάφορους λόγους δεν αποδίδει. 
Μάλιστα, έχει δημιουργηθεί και ειδικό forum όπου οι πολίτες μπορούν να καταθέσουν τις απόψεις τους εμπλουτίζοντας έτσι το περιεχόμενο του site.
 
Μία όντως αξιόλογη προσπάθεια που μας δείχνει ότι όταν το 'Δημόσιο' θέλει, μπορεί να κάνει ενέργειες που είναι όντως χρηστικές για τους πολίτες.
 
 
INFO:
 
Web site:   www.attiko-prasino.gr
Email επικοινωνίας:   info@attiko-prasino.gr
 
 
 
Κοινοποίηση