Πάμε στο Πλανητάριο με τα παιδιά

0

Επειδή οι οικογενειακές Σαββατοκυριακάτικες εξορμήσεις μπορούν και πρέπει να συνδυάζουν διασκέδαση και επιμόρφωση μικρών και μεγάλων, το Πλανητάριο του Ευγενίδειου Ιδρύματος στη λεωφόρο Συγγρού είναι μία all time classic επιλογή με μισό αιώνα ιστορίας. 

To νέο ψηφιακό Πλανητάριο δε, το οποίο δημιουργήθηκε όταν το 2003 προστέθηκαν 2 νέες πτέρυγες στο παλιό κτιριακό συγκρότημα, με διάμετρο θόλου 25 μέτρα και επιφάνεια 950 τετραγωνικών μέτρων, είναι το μεγαλύτερο και καλύτερα εξοπλισμένο ψηφιακό πλανητάριο στον κόσμο. Εδώ η επιστήμη έρχεται με σωστά εκλαïκευμένο και κατανοητό τρόπο και γίνει κτήμα όλων – γονέων και παιδιών.

Έτσι, ένα Σάββατο ή μία Κυριακή θα πρέπει να φροντίσουμε να πάρουμε από το χέρι τα νεότερα μέλη της οικογένειας και να κατευθυνθούμε στη λεωφόρο Συγγρού στο ύψος του 384 (η είσοδος είναι από τον παράδρομο – Πεντέλης 11). Έχοντας μελετήσει από πριν, εδώ , τις διαθέσιμες παραστάσεις και έχοντας επιλέξει μία που να ταιριάζει στην ηλικία των παιδιών μας θ' αφεθούμε στη μαγεία της σύγχρονης τεχνολογίας, ταξιδεύοντας για λίγο στο …διάστημα. Η υπερσύγχρονη αίθουσα χωρητικότητας 280 ατόμων με ειδικά σχεδιασμένα κεκλιμένα καθίσματα διαδραστικής συμμετοχής και ο εντυπωσιακός θόλος από πάνω μας που σχηματίζει μία οθόνη 950 τ.μ. (όσο 2 γήπεδα μπάσκετ δηλαδή) είναι πραγματικά υποβλητικά. Μία εμπειρία που είναι βέβαιο ότι εάν τη ζήσουμε για μία φορά θα θελήσουμε να την επαναλάβουμε ξανά και ξανά παρακολουθώντας όλες τις νέες παραστάσεις που θ' ανεβαίνουν στο Πλανητάριο. Γιατί το Πλανητάριο αποτελεί την επιτομή αυτού που ονομάζεται ψυχαγωγική επιμόρφωση. 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Χρηστικά:

Πλανητάριο – Web Site

Παραστάσεις , Τιμές Εισιτηρίων , Πρόσβαση στο χώρο

………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

* Photo from Facebook.com/eugenides.planetarium/

 

Κοινοποίηση