«Η Πηνελόπη Δέλτα συναντάει το Μάγκα» έως 24/11

0
Η Πηνελόπη Δέλτα είναι μία από τις κορυφαίες και πλέον πολυδιαβασμένες Ελληνίδες συγγραφείς παιδικών βιβλίων. Ποιος δεν έχει διαβάσει στα νεανικά του χρόνια, "Τον καιρό του Βουλγαροκτόνου", τον ''Τρελαντώνη'' ή το ''Στα μυστικά του Βάλτου''. Το πλέον αγαπημένο βιβλίο της όμως, ίσως είναι ο περίφημος ''Μάγκας'' – ένα βιβλίο που εκδόθηκε το 1935 και γνώρισε τεράστια επιτυχία.

78 χρόνια μετά λοιπόν, στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος", ο Μάγκας , ο πασίγνωστος σκύλος – ήρωας του βιβλίου της Δέλτα ξανασυναντά τη συγγραφέα του! H ηθοποιός και μεταφράστρια Μιμή Ντενίση βασισμένη τόσo στα ημερολόγια της συγγραφέως όσο και στο βιβλίο, δημιούργησε την παράσταση "Η Πηνελόπη Δέλτα συναντά το Μάγκα'' η οποία ανέβηκε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 24 Νοεμβρίου.

Η Δέλτα είναι η αφηγήτρια στην παράσταση μα κι αυτή που κατευθύνει το έργο σαν αόρατη δύναμη. Σταματάει συνεχίζει και αλλάζει την πλοκή.

Κεντρικά πρόσωπα είναι μια οικογένεια Ελλήνων της Αλεξάνδρειας. Μέσα από την καθημερινότητα τους η Δέλτα  περνάει όλες τις μεγάλες ιδέες για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, την ισότητα για να καταλήξει στο κεντρικό θέμα του έργου που είναι ο Μακεδονικός αγώνας. Το ιδιοφυές εύρημα της Δέλτα είναι πως όλα αυτά περνούν και μέσα από τα μάτια του Μάγκα -του σκύλου της οικογένειας. Αυτός είναι ο τετράποδος σύντροφος της Πηνελόπης και γι' αυτό όλα λέγονται με χιούμορ, εξυπνάδα και χωρίς σοβαροφάνεια. Γέλιο και συναίσθημα πάνε χέρι-χέρι μα πάνω απ' όλα λάμπει η αγάπη της Δέλτα για την Ελλάδα.

Το έργο απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και θυμίζει τις αξίες που πάντα χαρακτήριζαν την Ελλάδα και είναι εποχή να τις ξαναθυμηθούμε.

 
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
I N F O :
 
Ταυτότητα παράστασης:
 
Κείμενο – σκηνοθεσία: Μιμή Ντενίση, Β΄ σκηνοθέτης: Χρήστος Καρχαδάκης, κινησιολογία: Μάρω Μαρμαρινού, σκηνικά – κοστούμια: Φωτεινή Δήμου, φωτισμοί: Αντρέας Μπέλλης.
 
Παίζουν: Μιμή Ντενίση, Δημήτρης Μακαλιάς, Κρατερός Κατσούλης, Όλγα Πολίτου, Αντρέας Κωνσταντινίδης, Αναστασία Σκοπελίτη, Δημήτρης Νικολόπουλος, Νατάσσα Φαβιάνου, Νέλλη Αλκάδη, Γιώργος Σκουφής, Άννα – Μαρία Μπούτνιοκ, Αντρέας Κωνσταντινίδης, Ελευθερία Παρασκευά, Φίλιππος Ζαρφειάδης, Άγγελος Μπέσσας.
 
Παραστάσεις μόνο κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ.
 
Για σχολεία, καθημερινά μετά από συνεννόηση, στο TEXNIS,  τηλ.: 2109345378
 
Τιμές εισιτηρίων:

Πλατεία: 13€

Εξώστης: 11€

Οικογενειακό εισιτήριο  4 ατόμων: 45€

Σχολικές παραστάσεις: 7€

Προπώληση εισιτηρίων:

«ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0300

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων εδώ

Τηλεφωνικά στο 212 254 0300 με χρέωση πιστωτικής κάρτας

Public, Kαραγεώργη Σερβίας 1, Πλ. Συντάγματος, τηλ. 210 3246210

Public, Γρ. Λαμπράκη 152-154, Πειραιάς, τηλ. 210 4126460

Public, Καράγιωργα & Λαζαράκη, Γλυφάδα, τηλ. 210 8984300

Public, Ανδρέα Παπανδρέου 35, MALL Αμαρουσίου, τηλ. 210 6300023

Public, Λεωφ. Βουλιαγμένης 276, MALL Αγίου Δημητρίου, τηλ. 210 9730006

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
 
Κοινοποίηση