Μεγάλα ταξίδια; Τα παιδιά βαριούνται…

0

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς στα μεγάλα ταξίδια με το αυτοκίνητο είναι το πως θα αντιμετωπίσουν τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των παιδιών που 'εγκλωβισμένα' στα πίσω καθίσματα για ώρες, βαριούνται κι αντιδρούν. 

Το Prakitkesidees.gr συγκέντρωσε λοιπόν κάποιες πρώτες ιδέες και τρόπους για να αντιμετωπίσουμε τις…δύσκολες καταστάσεις στο αυτοκίνητο:

1. Συχνές στάσεις.

Πριν ακόμη ξεκινήσουμε το ταξίδι καλό είναι να έχουμε κάνει ένα πρώτο σχεδιασμό για τις στάσεις που θα κάνουμε ενδιάμεσα. Εάν μάλιστα έχουμε παιδιά σε πολύ μικρές ηλικίες θα πρέπει να έχουμε προγραμματίσει περισσότερες από το κανονικό καθώς τα μικρά παιδιά κουράζονται πολύ ευκολότερα στο αυτοκίνητο. Οι στάσεις δίνουν μία ευκαιρία για ξεμούδιασμα, ένα σύντομο φαγητό, την πλήρωση των …φυσικών αναγκών, αλλά κυρίως ανανεώνουν τη διάθεση μικρών και μεγάλων για τη συνέχεια.

2. Βιβλία.

Ταξίδι χωρίς παιδικά βιβλία δεν γίνεται! Κρατούν τα παιδιά μας απασχολημένα και έτσι δεν καταλαβαίνουν τις ώρες αλλά και τα …χιλιόμετρα που περνούν.

3. Ειδικά παιχνίδια για το ταξίδι.

Επειδή το…υπερβολικό διάβασμα στο αυτοκίνητο μερικές φορές…ζαλίζει, αλλά και επειδή πολλά παιδιά απλά το βαριούνται (ας θυμηθούμε λίγο τους εαυτούς μας στην ηλικία των παιδιών μας) ας έχουμε εξαρχής προμηθευτεί κάποια από τα παιχνίδια που είναι ειδικά 'διασκευασμένα' για ταξίδια. Θα ανακαλύψουμε ότι κάνουν θαύματα καθώς μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά μας απασχολημένα δημιουργικά για ώρα.

Ενδεικτικές ιδέες για τέτοια επιτραπέζια παιχνίδια:

'Monopoly' – travel version

http://www.welovetoys.gr/protaseis-party-give-aways/291881100-monopoly-travel

'Οι μικροί γιατροί' – travel version

http://www.perfectoys.gr/showprod.php?id=516

'Μάντεψε ποιος' – travel version

http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=132007088

 

4. Αυτοσχέδια οικογενειακά παιχνίδια.

'Απόψε αυτοσχεδιάζουμε'! Οι γονείς πέραν της υπομονής σε ένα μεγάλο ταξίδι πρέπει να εξασκήσουν και την ευφευρετικότητά τους.  Ιδέες που έρχονται στο μυαλό την ώρα του ταξιδιού μπορούν να αποδειχτούν σωτήριες. Παραδείγματος χάριν, εάν γνωρίζουμε ένα μνημείο που θα συναντήσουμε σε λίγο στο δρόμο μας μπορούμε να στήσουμε έναν αυτοσχέδιο διαγωνισμό όπου όποιο παιδί το προσέξει πρώτο θα κερδίσει ένα μικρό βραβείο – κατά προτίμηση γλυκό...

Ά και μια και είπαμε γλυκό, εννοείται πως ένα απόθεμα από μικρά γλυκίσματα θα πρέπει να είναι πάντα διαθέσιμο κάπου μέσα στο αυτοκίνητο. Σώζουν…ταξίδια!

5. Αξεσουάρ…ύπνου.

Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου βέβαιο ότι τα παιδιά μας θ' αποκοιμηθούν. Ας είμαστε έτοιμοι έχοντας μαζί μας τα ανάλογα είδη όπως μαξιλαράκια και κουβερτούλες. 

 

Τέλος ας θυμόμαστε ότι όλα τα παραπάνω μπορεί ν' αποδειχτούν εξαιρετικά χρήσιμα, όμως ένα εφόδιο είναι το απολύτως απαραίτητο για ένα μεγάλο ταξίδι… το  Κ Ε Φ Ι!  Εάν το διαθέτουμε και καταφέρουμε να το μεταδώσουμε και στα παιδιά μας, τα όποια εμπόδια θα ξεπεραστούν πολύ ευκολότερα καθώς το κέφι λειτουργεί κάπως σαν τον …φορτιστή. Αναζωογονεί τις μπαταρίες μας όταν αυτές αρχίζουν να πέφτουν!  

 

 

 

Κοινοποίηση