Ένα διαφορετικό κυνήγι θησαυρού στο κέντρο της Αθήνας

0

Ένα πολύ διαφορετικό κυνήγι θησαυρού διοργανώνεται αυτή την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή τους εορτασμούς των 150 χρόνων από τη θεμελίωσή του, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σε συνεργασία με την κοινότητα πολιτών atenistas μας προσκαλεί σε ένα «κυνήγι αρχαιολογικού θησαυρού» στο κέντρο της πόλης από τις 11:00-16:00.

Με σημείο εκκίνησης την παλιά Βουλή (Σταδίου και Κολοκοτρώνη, Σύνταγμα) όσοι θέλουν να συμμετέχουν στον διαφορετικό αυτό περίπατο, μπορούν να προμηθευτούν από τις 11:00 έως τις 14:00 τον χάρτη με τα 12 σημεία της διαδρομής για να ξεκινήσουν την εξερεύνηση. Ο χάρτης θα περιέχει πληροφόρηση για τα αντικείμενα και την περιοχή κατά την αρχαιότητα, αλλά και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκαν στα νεότερα χρόνια. Σε κάθε σημείο θα δίνεται αυτοκόλλητο που θα πιστοποιεί ότι οι κάτοχοι του χάρτη πέρασαν από εκεί. Όσοι συμπληρώσουν και τα 12 αυτοκόλλητα πάνω στον χάρτη τους, μπορούν να έρθουν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και να το επισκεφτούν δωρεάν από τις 12:00 έως τις 16:00. Το κυνήγι του αρχαιολογικού θησαυρού συνεχίζεται μέσα στον εκθεσιακό χώρο για μια προσωπική συνάντηση με τις 12 αρχαιότητες της διαδρομής αλλά και με αρχαιολόγους του μουσείου. Επιπλέον, οι 60 πρώτοι που θα φτάσουν στο Μουσείο με συμπληρωμένα όλα τα αυτοκόλλητα, θα κερδίσουν εκδόσεις του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Ένα διαφορετικό, επιμορφωτικό, παιχνίδι λοιπόν, ιδανικό για όλη την οικογένεια, για να γνωρίσουμε καλύτερα την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης που κινούμαστε και ζούμε καθημερινά, της Αθήνας.

*Περισσότερες πληροφορίες στο site των atenistas αλλά και σε αυτό του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.
 

Κοινοποίηση