Μία όαση πρασίνου δίπλα στο Σύνταγμα! Ο Εθνικός Κήπος

0

Είναι Κυριακή πρωί στην Αθήνα, ο καιρός καλός και θέλουμε να πάμε μία μικρή βόλτα με τη οικογένεια χωρίς να χρειαστεί ν' απομακρυνθούμε από το κλεινόν άστυ. Η λύση λοιπόν για μία τέτοια mini απόδραση βρίσκεται στην καρδιά της πρωτεύουσας …δίπλα στο Σύνταγμα! Είναι μία μικρή όαση πρασίνου ανάμεσα στη Βουλή των Ελλήνων και το Ζάππειο και λέγεται Εθνικός Κήπος.  

Ο Εθνικό Κήπος έχει συνολική έκταση 154 στρέμματα και η διαμόρφωσή του ξεκίνησε πριν από 175 χρόνια, το 1939 με τη φύτευση 15.000 καλλωπιστικών φυτών τα οποία και μεταφέρθηκαν από το Μιλάνο. Στη σημερινή του μορφή είναι ένας μικρός παράδεισος πρασίνου, στην καρδιά της Αθήνας – ιδανικός για να περάσουν ευχάριστες ώρες ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης μικροί και μεγάλοι.

Κι αυτό γιατί:

Εθνικός κήπος δέντρα

Στον Εθνικό Κήπο υπάρχει ένα μεγάλος αριθμός από σπάνια φυτά και δέντρα που δεν μπορεί να συναντήσει κανείς πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Μάλιστα, σε αρκετά από αυτά υπάρχουν αναρτημένες και ειδικές πινακίδες με την ονομασία και την περιοχή προέλευσή τους.

Στον Εθνικό Κήπο, το πράσινο (θάμνοι, χλόη, λουλούδια και περίπου 7.000 δέντρα), καλύπτει μία συνολική έκταση 120 στρεμμάτων.

Υπάρχουν 6 λίμνες, που πέρα από τη φυσική ομορφιά που προσδίδουν στο χώρο, λειτουργούν και ως υδαταποθήκες για το πότισμα του πρασίνου.

Εθνικός Κήπος ζώα

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο με τα ζώα και τα πτηνά, γονείς και παιδιά μπορούν να χαζέψουν χήνες, πάπιες, κότες αλλά και τους εντυπωσιακούς αίγαγρους. 

Ο Εθνικός Κήπος έχει ήσυχες γωνιές που μπορεί κάποιος ν' απολαύσει τον καφέ του, ένα βιβλίο ή απλά να καθίσει σ' ένα παγκάκι και ν' αφεθεί στη ηρεμία της φύσης. 'Εχει όμως και μέρη με καταπράσινο γρασίδι όπου τα πιτσιρίκια μπορούν πραγματικά να ….ξεσαλώσουν!

Διαθέτει Παιδική Βιβλιοθήκη με περισσότερους από 6.000 τίτλους βιβλίων η οποία έχει 2 αναγνωστήρια, μία αίθουσα παραμυθιού και μία αίθουσα μουσικής και προβολών.

Λειτουργεί καθημερινά, 365 ημέρες τον χρόνο, από την ανατολή έως τη δύση του ήλιου και η είσοδος, φυσικά, είναι δωρεάν.

 

Ο Εθνικός Κήπος λοιπόν είναι μία μικρή υπέροχη όαση μέσα στο αφόρητο μπετόν της πόλης. Ένας χώρος μέσα στον οποίο η φύση έρχεται να μας δώσει τις ανάσες που χρειαζόμαστε – ένας χώρος ιδανικός για να περάσουμε λίγες ώρες ξεγνοιασιάς και κεφιού με την οικογένειά μας. Ας τον ανακαλύψουμε!

 

………………………………………………………………………………………………………………………………

I N F O :

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Ώρες λειτουργίας:

Καθημερινά από την Ανατολή έως τη Δύση του Ηλίου – όλες τις ημέρες του χρόνου.

Διεύθυνση:

Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας 1

Τηλέφωνο:

210-7211178 και 210-7215019

ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

Ώρες λειτουργίας:

Καθημερινά 9 π.μ. έως 3 μ.μ. – εκτός Κυριακής & Δευτέρας

Τηλέφωνο:

210 3236503

……………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Κοινοποίηση