Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου: η ιστορία του αυτοκινήτου στην καρδιά της Αθήνας

0

Έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι μέσα στην καρδιά της υποβαθμισμένης Αθήνας που μαστίζεται από τόσα προβλήματα, έχει δημιουργηθεί ένα πραγματικό στολίδι όπως είναι το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου. Ένα διαφορετικό μουσείο που πραγματικά αξίζει ν’ ανακαλύψουν όσοι δεν γνώριζαν την ύπαρξή του έως τώρα. Το ΕΜΑ είναι ένας πολυχώρος συνολικής έκτασης 30.000m2, όπου μέσα σε 4.000m2 και σε τρία επίπεδα εκτίθεται και είναι επισκέψιμη για το κοινό μία πολύ μεγάλη συλλογή αυτοκινήτων από οίκους που δεν υπάρχουν πια όπως Avion Voisin, Aackard, Facel Vega, Delage, Lagonda, Stanguelini, Frazer Nash, Offenhauser  κ.α. αλλά κι άλλων που εξακολουθούν να υφίστανται όπως Bugatti, Ferrari, Maserati, Aston Martin, Lotus, Rolls Royce, Bentley, Alfa Romeo, Lancia, Mercedes, Porsche, BMW κ.α. Τα μοντέλα που μπορεί να δει κάποιος στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου ξεκινούν από τις απαρχές του περασμένου αιώνα και φτάνουν έως και τις απαρχές του τωρινού καλύπτοντας δηλαδή μία ιστορική περίοδο περίπου 100 ετών. Έτσι, με μία επίσκεψη στο ΕΜΑ παίρνουμε συμπυκνωμένη μία σημαντική γεύση από την όλη ιστορία και εξελικτική πορεία του αυτοκινήτου στο διάβα των ετών.

Και μάλιστα, για τους πιο τολμηρούς, το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου διαθέτει και προσομοιωτή Formula 1 που είναι έτοιμος να προσφέρει δυνατές συγκινήσεις στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Εκτός όμως από τη λειτουργία του ως Μουσείο, το ΕΜΑ έχει και μία σημαντική εκπαιδευτική παρουσία καθώς διαθέτει ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για Νηπιαγωγείο, Δημοτικό αλλά και Γυμνάσιο – Λύκειο με βασικό πυλώνα τους την οδική ασφάλεια και συμπεριφορά.

Το ΕΜΑ λοιπόν είναι ένα πραγματικό στολίδι που περικλείει κι αναδεικνύει όλη την ιστορία του σημαντικότερου και δημοφιλέστερου μηχανοκίνητου μέσου μεταφοράς με περισσότερα από 300 μοντέλα έως τώρα στη συλλογή του. Μας περιμένει να το επισκεφτούμε στην καρδιά της Αθήνας, Γ’ Σεπτεμβρίου και Ιουλιανού – πολύ κοντά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το σταθμό μετρό «Βικτώρια» υποσχόμενο να προσφέρει μία πραγματικά μοναδική εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους.

 

Χρηστικές Πληροφορίες:

Διεύθυνση: Ιουλιανού 33 – 35 & Γ’ Σεπτεμβρίου 78, Αθήνα (χάρτης @ Google maps)

Ώρες λειτουργίας Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου:

Δευτέρα έως Παρασκευή : 10:00 – 14:00
Σάββατο : 11:00 – 18:00
Κυριακή : 11:00 – 18:00

Τελευταία είσοδος : 1 ώρα πριν κλείσει το μουσείο

Οι φωτογραφίες είναι από το website του ΕΜΑ

Κοινοποίηση