Αττικό Ζωoλογικό Πάρκο: για μικρούς & μεγάλους

0

 Η επίσκεψη στο Αττικό Πάρκο έγινε ένα Αυγουστιάτικο απόγευμα. Η ώρα ήταν σχετικά προχωρημένη, η απόφαση ξαφνική και υπήρχε η επιφύλαξη εάν και τι θα προλάβουμε να δούμε έως ότου σκοτεινιάσει.  Η ευγενέστατη υπάλληλος στο Ταμείο μας εξήγησε ότι θα είχαμε περίπου μίαμισυ ώρα στη διάθεσή μας και μας υπέδειξε την πορεία που θα έπρεπε να ακολουθήσουμε για να προλάβουμε να δούμε τα σημαντικότερα. Μας προέτρεψε -και σωστά νομίζουμε- να ξεκινήσουμε από τα λιοντάρια, τα αιλουροειδή και τα ζώα της αδρικανικής σαβάννας ακουλουθώντας την πορεία αριστερά από την είσοδο του ζωολογικού πάρκου.

Ο τετράφυλλος οδηγός που μας δόθηκε με τα εισιτήρια, ήταν ομολογουμένως χρηστικότατος καθώς η έκταση του πάρκου είναι μεγάλη και οι διαδρομές αρκετές. Εξαιτίας του δε, παρά  τη σχετικά λίγη ώρα που είχαμε στη διάθεσή μας, καταφέραμε να δούμε αρκετά από τα ουκ ολίγα αξιοθέατα που διαθέτει το Αττικό Πάρκο – ένα ζωολογικό πάρκο που αποτελεί χωρίς αμφιβολία, στολίδι και πόλο έλξης για την περιοχή της Αττικής.

Λιοντάρια και αιλουροειδή, πιθηκάκια και μαιμούδες, ζώα της Αφρικής, ποικιλίες πουλιών από τα πέρατα της οικουμένης, ερπετά, καφέ αρκούδες, τα περίφημα κρητικά κρικρί, ελάφια, αγριογούρουνα, ρινόκεροι, λύκοι, γιγάντιες χελώνες, κροκόδειλοι και τόσα άλλα, γέμισαν με εικόνες την απογευματινή μας αυτή εξόρμηση. Με τις όμορφα διαμορφωμένες εκτάσεις του, προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις διαβίωσης κάθε είδους που φιλοξενείται εκεί, το Αττικό Πάρκο δικαιολογεί απόλυτα τη φράση που αναγράφεται στην 1η σελίδα του οδηγού που δίνεται σε κάθε επισκέπτη:  ''βόλτα στον πλανήτη – walk around the planet''.

Δυστυχώς λόγω του προχωρημένου της ώρας δεν μπορέσαμε να παρακολουθήσουμε τις επιδείξεις με τα δελφίνια οι οποίες έχουν γίνει διάσημες – επιφυλασσόμαστε για μία επόμενη επίσκεψη. Σε μίαμισυ ώρα ωστόσο χορτάσαμε εικόνες από τα ζώα του κόσμου και γνωρίσαμε είδη που είχαμε παρακολουθήσει μόνο σε τηλεοπτικά ντοκυμαντέρ ή που δεν γνωρίζαμε καν την ύπαρξή τους.

Εύλογα βέβαια θα ρωτήσει κάποιος διαβάζοντας τα παραπάνω: αρνητικά σημεία δεν εντοπίσαμε; Φυσικά, όπως το γεγονός ότι γύρω στις 9 που πήραμε το δρόμο προς την έξοδο δεν υπήρχαν καθόλου φώτα – κινούμασταν μέσα στο σκοτάδι, κάτι που μας φάνηκε αδικαιολόγητο. Ωστόσο τα όποια επιμέρους αρνητικά σημεία δεν μπορούν σε καμμία περίπτωση να χαλάσουν την όλη αίσθηση που αποκομίσαμε από το χώρο – ήταν σίγουρα μία εξαιτερική εμπειρία. Θα λέγαμε ότι το Αττικό Πάρκο είναι μια εξαιρετική επιλογή για όλη την οικογένεια – μικρούς και μεγάλους!

 

INFO :

Ώρες λειτουργίας του Αττικού Πάρκου:  365 ημέρες το χρόνο από τις 9.00 π.μ. έως τη δύση του ηλίου.

-Τα παιδιά κάτω των 3 ετών δεν πληρώνουν εισιτήριο.

-Ειδικές τιμές για παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, σχολεία, οικογένειες.

Τοποθεσία:  Θέση Γιαλού – Σπάτα.

-Τηλέφωνο επικοινωνίας:  2106634724-5.

Web site:  atticapark.com

Χάρτης πάρκου:  atticapark.com/zoo-see

 

 

Κοινοποίηση